Batslar (Gürcüce: ბáƒáƒªáƒ˜ / ``Batsi``; çoğul ბáƒáƒªáƒ”ბი / ``Batsebi``) veya Batsbiler (ბáƒáƒªáƒ‘ი / Batsbi; çoğul ბáƒáƒªáƒ‘ები / ``Batsbebi``), Gürcistan`da, Nah dillerinden birini konuşan Kuzey Kafkas kökenli halk. Gürcistan`ın tarihsel bölgesi Tuşeti`de, Tsova Vadisinde yaşadıklarından dolayı ``Tsova-Tuşlar`` olarak da adlandırılır. Kuzey Kafkasya`dan 16. yüzyılda göç edip bu bölgeye yerleşmişlerdir.
Batsların çoğu bugün Kaheti`de, Pankisi Vadisi başlangıcında, Ahmeta kasabası yakınlarındaki Zemo Alvani (Yukarı Alvani) köyünde yaşamaktadır. Ancak ülkenin başka bölgelerine yerleşen aileler de vardır. Buradaki nüfusun önemli bir kısmı, çalışmak amacıyla Rusya ve Avrupa ülkelerine gitmiştir. Batsların dili Batsça, Gürcü dili gramerinden etkilenmiş ve bu dilden sözcükler almıştır. Batsça, diğer Nah dilleri Çeçence ve İnguşça`nın aksine yazılı olmayan bir dildir. Batslar, yazı dili olarak yüzyıllardır Gürcüce`yi kullanmaktadırlar. Batsların gelenek ve görenekleri, bölgedeki Dağlı Gürcülerinkine benzer.
Yaklaşık olarak aynı bölgede, Pankisi Vadisinde yaşayan Kistler de Nah dillerinden birini konuşur ve Çeçenya`dan göç etmişlerdir. Ancak Batslar ile Kistler ayrı topluluklardır.
etnik grup-taslak