Dünya`nın en büyük video paylaşım sitesi YouTube`a 5 Mart 2007 tarihinde yüklenen bir video`nun İnternethaber.com tarafından [1] tanıtılması ve kullanıcılarının da şikayete davet edilmesi üzerine devam eden süreçte; İnternethaber 7 Mart 2007 tarihinde henüz iş saati başlamadan 00:07 saatlerinde "YouTube Bitti" [2] diyerek duyurmuş, iş saatinin başlamasıyla da Cumhuriyet Savcısı Nurten Altınok tarafından İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi`nin 2007/384 sayı ve 06.03.2007 tarihli kararı gereği durdurulmuştur. (9 Mart 2007 tarihi itibariyle YouTube`a erişim engeli kaldırılmıştır)
"Kemal gay Turk" adlı video`nun içeriğinde Atatürk`e eşcinsel olduğu yakıştırması yapılmış; gönderilen 200,000`den fazla şikayet mesajı`nın sunulmasına rağmen videonun Pazar günü yüklenmesi nedeni ile video kaldırılamıştır. Bunun üzerine; bu video`ya gönderilen cevap videolarda Yunanlılar`a İngilizce ``Eşcinsel`` ve ``Yunan`` kelimelerinden türetilen "``Gayreek``" denilerek eşcinsel olduklarına değinilmiş, bunun üzerine de Yunanlılar tekrar bu video`yu koymuşlardır. Tekrar bu videolar kaldırılmış; ancak bu süreç sırasında da site Türkiye`de engellenmiştir. Gerçekte videoyu asıl yükleyen kişi başka biri`nin hesabını kullanmıştır. Sonradan bu hesabın asıl sahibi videoyu kaldırmıştır.
YouTube`a kapalı olduğu bu dönem içerisinde; Çinliler`in Vikipedi ve Google için yaptığı gibi herhangi bir uluslarası vekil sunucu ya da anonim kullanımı sağlayan web siteleri kullanılarak bağlanılabilmiştir.
Engellenme 9 Mart 2007 tarihinde son bulmuştur.
Dış basında Türkiye`nin YouTube`u Engellemesi
Time konu üzerinde verdiği haberde; Türklüğe ya da Atatürk`e hakaret etmenin suç olduğunu ve Avrupa Birliği`ne aday Türkiye`nin aşırı milliyetçi duygulardan arınamadığını ve ifade özgürlüğünü koruyamadığını iletti. [3]BBC ise; Türkiye`de ifade özgürlüğünün durumunu; 301`inci maddenin halini, ve Orhan Pamuk da dahil olmak üzere 50 yazarın düşünceleri yüzünden yargılandığını ve bunun Avrupa Birliği`nin aday Türkiye`ye ısrarına rağmen gerçekleştiremediğini iletti. [4]
Bir çok basın kuruluşunda da "Türkiye YouTube`u Sansürledi" şeklinde duyurulmuş; ve Türkiye İnternet erişimini engelleyen Çin, Vietnam, İran, Tunus, Küba, Özbekistan ve Suudi Arabistan bir tutularak sunulmuştur. [5]