Bu konferansta Churchill, İtalya`da ortaya çıkan yeni durum dolayısıyla, ikinci cephenin Fransa yerine, Türkiye`nin de savaşa katılmasıyla Balkanlarda açılmasında çok ısrar etmiş, fakat görüşünü kabul ettirememiştir. Churchill, I. Dünya Savaşı yıllarında gündeme gelen, Balkanların Almanya`nın "yumuşak karnı" olduğu yaklaşımını, Balkan Cephesi`ni kendi hükümetine empoze ederken de sürdürmüş, bu girişim Yunanistan`da ikinci bir Dankörk olayının yaşanmasından kıl payı kurtulmuştu. Aynı fikri yeniden ortaya atmaktadır. İsmet İnönü`nün savaşta tarafsız kalma, savaşa katılmama yönündeki azminin, İngiltere ile birlikte hareket eden A.B.D. baskısıyla kırılmasında ısrar etmiştir.
İkinci cephenin Fransa`da Normandiya kıyılarında açılmasına karar verilmiş ve bunun hazırlanması sorumluluğu da Amerikalılara bırakılmıştır.
Almanya`nın bombalanmasına devam edilmesi ve İtalya`nın işgal edilmesine de karar verilmiştir. Ayrıca nükleer silah geliştirilmesi amacıyla bilgi paylaşımını öngören gizli bir anlaşma da imzalanmıştır.
Siyasi tarih