Hayatı
Girit asıllı bir ailenin oğlu olarak İstanbul`da doğdu. Çok küçük yaşta ressam olan teyzesinin etkisinde kalarak resim yapmaya başladı. Harika çocuk olarak değerlendirildi ve ilk kişisel sergisini 6 yaşında Galeri R`de açtı. 13 yaşından itibaren yazına ve çağdaş tiyatroya yöneldi; resimle tiyatroyu birleştirme yoluna gitti. Bu ona Art brut`e yakın bir teknik kazandırdı. Çağdaş tiyatro, oyunculuk, gösterim çözümlemeleri, çağdaş dans üzerine araştırmalar yaptı, çalışmalara katıldı. Uzun süre Semiha Berksoy ile oyunculuk ve resim çalıştı. Ayla Algan`dan çağdaş tiyatro, Jale Özdeş ve Naci Türkay`dan şan ve piano dersleri aldı.2001 senesinde İskoçyada ve Hollandada dört dilde Yunus Emre şarkılı şiirleriyle büyük sükse yapan sanatçı, aynı yıl enstalasyon haline getirdiği yatak odasını 1. İstanbul Kadın Bienali`nde sergiledi.
Resimlerinde plastikten çok psikiyatrik konular kullanan sanatçı, genelde kendi dışavurumcu tekniğiyle hayatını ve yakın çevresini resimler. Kişisel sergilerinin (AKM, İnönü Müzesi, Darphane, Ecol Drama) yanında birçok karma sergiye ve bienallerede katılan Sonku`nun tüm tümel sanat çalışmalarında etkisinde kaldığı hocası Semiha Berksoy`un sesi ve büyük operaların leitmotifleri duyulur.
Onur Sonku her performansında kendi kostümlerini kendi dekorlarını yapıp kullanarak her çalışmasında bir tümel sanat eseri yaratmaktadır