Bu görüşleri Roma ve Yunan kiliseleri kabul etmemişler, 431 yılında toplanan I. Efes Konsilin`de reddedilir. MS 449 yılanda Efes`de toplanan II. Efes Konsili`inde alınan kararla Nestorius aforoz edilmiş ve sonuç olarak Nestorius`un görüşlerinin savunanlar kendi özel kiliselerini kurmuşlardır. Doğu Suriye`de kendi kiliselerini kurduktan sonra diğer Hristiyan cemaatler gibi yoğun misyonerlik faaliyetlerine girmişlerdir. Misyonerlik faaliyetlerinin bir sonucu olarak Nasturiler İran ve Hindistan gibi ülkerelere yayılmıştır.
İbadetlerinde ve ayinlerinde Süryanice kullanırlar. Cumartesi ve Pazar günlerini kutsal günler olarak ilan ederler. Papazları evlenebilir. Büyük bir olasılıkla tarihsel süreçte müslümanlarla olan yakın ilişkilerinden etkilenerek, domuz eti yemezler ve ibadethanelerde tasvir bulunmasına razı olmazlar.
Küçük bir grup Nasturi hala İran ve Hindistan`da varlıklarını sürdürürken, bugünkü Nasturilerin çoğu Irak`ta, özellikle Musul ve civarında yaşamatadırlar. Patriklik merkezleri ABD`de Chicago eyaletindedir. Patrikleri, Mar Dinkha V `dır.
1304 yılında Nasturilerin bazıları Katolikliği benimser ve Papa`nın otoritesini kabul ederler yeni kurulan bu kiliseye Keldani kilisesi adı verilir ve bu tarihten sonra Nasturiler de kendilerine Asuri demeye başlarlar.