1995 yılında Posta gazetesi kurucu ekibinde düzeltmen olarak başladığı gazeteciliğe yazıişlerinde devam etti. 1995-1996 yılları arasında aynı gazetede bilim-teknik sayfalarının editörlüğünü yaptı.
1997 yılında Radikal gazetesinin kurucu ekibinde teknoloji editörü olarak yer aldı. O dönem Türk gazetelerinde sadece internet dünyasını konu alan ilk sayfanın sorumluluğunu üstlendi. Bu sayfa 17 Mart 1998 tarihinde Sanal Alem adını alarak gazeteyle birlikte dağıtılan bağımsız bir ek haline geldi.
2004 yılında Technology Channel adlı televizyon kanalında, Milliyet gazetesi Teknoloji Editörü Şükrü Andaç ve Sabah gazetesi Teknoloji Editörü Timur Sırt ile Technosohbet adlı programı hazırlayıp sunmuştur.
2002-2004 yılları arasında sonradan Radyo Kozmos adını alan Radyo 92.3 adlı radyoda Sanal Alem başlıklı teknoloji programını hazırlayıp sunmuştur. 2004 yılında NTV Radyo`da devam eden bu program 2005 yılında Türkiye Bilişim Derneği tarafından `En iyi teknoloji konulu radyo programı` ödülü almıştır. Bu yayın aynı zamanda 2005 yılının Mart ayında başlattığı podcast desteğiyle ilk Türkçe podcast olmuştur.
Pazartesi günleri Radikal gazetesinde devam eden yazılarına ek olarak PC Magazine, PC Life ve Computerworld dergilerinde kaleme aldığı bilişim konulu yazılarını şu an PC World dergisinde sürdürmektedir.
Çeşitli televizyon ve radyo kanallardaki iletişim ve bilişim konulu programlarının danışmanlığı yürütmüştür. Teknoloji ve yaşama etkileri konusunda eğitim kurumlarında konuk olarak dersler vermektedir. Sorumlu olduğu sitelerin altyapılarını kendi hazırlamaktadır.
Kurduğu ve yönettiği web siteleri
- 1996 yılında Türkiye`nin ilk düzenli günlük gazete sitelerinden Fanatik gazetesinin sitesini kurdu. Aynı dönemde Milliyet gazetesinin sitesine katkıları bulundu. Web üstünden canlı maç yayını ve futbol bilgi bankası gibi o döneme ait ilkler Fanatik sitesinde hayata geçti.
- 1998 yılında Radikal gazetesini internete taşıdı. Üyelerin yazar ve haberlere yorum yazabilmesi, puan verebilmesi, kişisel sayfa hazırlayabilmesi gibi o dönemin yenilikçi özellikleriyle Radikal sitesi Altın Örümcek yarışmasında 2004 ve 2005 yıllarında üstüste interneti en verimli kullanan medya sitesi ödülünü aldı.
- Yine 1998 yılında dönemin ilk yatay portal örneklerinden olan Sanal Alem sitesini kurdu.
- 2000 yılında Simge Grubu`na bağlı Finansal Forum gazetesini internete taşıdı.
- 2005 yılında podcast ile ilgili ilk Türkçe kaynak Podcast Rehberi sitesini kurdu.
- 2006 yılının Ağustos ayında bookcrossing akımının Türkçe örneği Sokak Kitapları sitesini hayata geçirdi.
- 2007 yılının Şubat ayında Hürriyet Gazetesi`nden Yurtsan Atakan ve Dünya Gazetesi`nden Engin Gedik ile birlikte Tekno Ajan adlı haber ve inceleme sitesini kurdu.
Dış bağlantılar
http://mserdark.com Kişisel sayfası https://plus.google.com/114646210125786533099 M. Serdar Kuzuloğlu Google+ sayfası http://friendfeed.com/mserdark M. Serdar Kuzuloğlu Friendfeed sayfası http://twitter.com/mserdark M. Serdar Kuzuloğlu Twitter sayfası http://www.facebook.com/mserdark M. Serdar Kuzuloğlu Facebook sayfası http://www.linkedin.com/in/mserdark M. Serdar Kuzuloğlu Linkedin sayfası- Radikal gazetesi köşe yazıları (15 Ekim 2001`ten itibaren)
- Radikal / Sanal Alem XML beslemesi
- Sanal Alem podcast RSS
- Sanal Alem podcast bağlantısı (iTunes programı gerekmektedir.)
- Radikal gazetesi
- Sokak Kitapları
- Fanatik gazetesi
- Finansal Forum gazetesi
- Podcast Rehberi
- Tekno Ajan