Tarihi
Kavaklı`nın bilinen tarihi Osmanlı son dönemine dayanmaktadır. Osmanlı`nın son döneminde Feti Bey`in yönetimine verilmiş, bu sebepten "Feteköy" adıyla anılmaya başlamıştır.1982`den itibaren yapılan resmi değişiklikle köyün adı Kavaklı olarak değiştirilmiştir.
Nüfus mübadelesi ile de köy Rumeli`den gelen Bulgaristan Göçmenlerine tahsis edilmiştir.
1990`larla birlikte, özellikle iş adamları ve sanatçı camiası tarafından sayfiye alanı olarak keşfedilmiş ve köyün sosyo-ekonomik yapısı büyük bir kırılma yaşamıştır. Köyde villası bulunan bazı tanınmış simalar: Orhan Gencebay, Sibel Alaş, Şahin Özer`dir.
Kavaklı`nın bu gelişimi ile birlikte doğal yapısında da bozulmalar olmuş, üzümcülük, bağların köylü tarafından elden yüksek ücretler karşılığı çıkartılması nedeniyle bitme noktasına gelmiştir.
Ekonomi
Kavaklı`nın başlıca geçim kaynağı tarımdır. Bununla birlikte hayvancılık da yapılmaktadır. 1990`lardaki değişim ve çevresel sanayileşme, köylü halkının özellikle genç nüfusunun fabrikalarda işçi statüsünde çalışmasını da bebarinde getirmiştir.Kavaklı`da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri: bamya, buğday, kavun, karpuz, ayçiçeği (gündöndü), soğan.