Han Tengri Dağı (Eski Türkçe, "Gök`ün efendisi (Han`ı)", Orta Asya`da yedi bin metreden fazla yüksekliğe sahib, Tien Şan sıradağlarına bağlı bir dağ. Dünyanın sekizinci en yüksek dağıdır.
Tien Şan sıradağlarının ikinci yüksek zirvesi olan Han Tengri, aynı zamanda dünyanın en kuzeyinde bulunan yedibinlikdir. Piramit`e benziyen şekli ile dikkati çeker.
1856 yılında rus biyoloğu ve coğrafyacısı Pjotr Semionow tarafından araştırılmış ve Tien Şan sıradağlarının en yüksek zirvesi olarak tanıtılmışdır. Ancak sonradan Cengiş Çokusu`nu Tien Şan`ın asıl en yüksek zirvesi olduğu tespit edilmişdir. Zirvesine ilk kez 1902 yılında Gottfried Merzbacher adlı alman dağcı tarafından çılıkmaya çalışılmışdır. Ama ilk başarılı olan dağcı 1931 yılında ukraynalı Prohrebizkyj olmuşdur.
Prohrebizkyj`nın kullandığı yol, İnılcek-Buzul`u üzerinden batı tarafına doğru, günümüze kadar hala en uygun yol olarak kabul edilir.
Dağın 7000 metreden yüksek olduğu ancak son yıllar içersinde kesin olarak kanıtlanabilmişdir.
Dağın görkemli yüksekliği, islam öncesi Türklerin bazı mitlerine kaynak olmuş, ve onu Tengrici bakış açısından kutsal saymışlardır. thumb|left|200px| Tengri`ne Tırmanış]