- İçiçe geçmiş bir kadın ve bir erkek figürü heteroseksüelliği sembolize eder.
- Birbiri üzerine binmiş kadın ve erkek simgeleri, kadın ve erkek arasındaki farklarla çeşitliliğin göz ardı edilmediğinin altını çizen heteroseksüel bilinci simgeler.
- İç içe geçmiş iki erkek simgesi 1970'lerden bu yana eşcinsel erkekler tarafından kullanılmaktadır.
- İç içe geçmiş iki kadın simgesi, genelde lezbiyenlik için kullanılsa da, bazı feministlerin bu simgeyi kadın kardeşliği için, iç içe geçmiş üç venüs simgesini ise kadın eşcinselliği için kullandığı görülmüştür. 1970'lerin bazı lezbiyen feministleri üç-dişi simgesini erkek egemen toplumun dayattığı tekeşlilik standartına isyanı simgelemek için kullanmışlardır. Günümüzde, üç-dişi sembolü de sadece lezbiyenliği simgelemektedir.
- Cinsiyet değiştiren kişilerin ok ve artı işaretlerini aynı halkada buluşturarak yeni bir sembol yarattıkları görülmüştür.
- Merkür'ün astrolojik simgesi, geleneksel olark cinsiyet değiştiren kişilerin sembolü olarak kabul edilir. Yunan mitolojisinde Hermes (Roma mitolojisindeki Merkür'ün karşılığı) ve Afrodit Hermafroditus adını verdikleri bir çocuk sahibi olurlar. Bu çocuk, hem erkek hem kadın organlarına sahiptir. (Hermafrodit terimi de buradan gelir) Simgede, üstteki hilal erkeği alttaki artı işareti kadını, halka ise her iki yanında birbirini dengelen birer cinseyitin bulunduğu bireyi temsil eder.
- International Foundation of Gender Education (IFGE) logosu da cinsiyet değiştirenlerin sembollerinden biridir. Cinsiyet simgelerinden esinlenerek tasarlanmıştır. IFGE, cinsiyet değiştirme ve karşı cinsin giysilerini giyme konularına eğilen bir eğitim ve yardım kuruluşudur. Kuruluşun logolarından biri lavanta rengini pembe üçgeni bir halkada birleştirerek tüm cinsiyetlerin bir arada bulunuşunu simgeler. Bu simge, tescilli olmasına rağmen, cinsiyet değiştirenler veya cinsel farklılıkları destekleyen bireylerce ticari olmayan amaçlar için kullanılabilir.