Alagöz Köyü, eski bir Türk Boyu olan Cabak Boyu (Cabaklar)'lar tarafından kurulmuştur. Hüseyin Bey liderliğinde 1800'lü yılların sonlarında Rus baskısı sebebi ile Kafkasya'dan göç eden Cabaklar Aslında rusları öyle bir yendiler ki ama o anki yerin verimli olmamasından orayı terk etmişlerdir. (Cabaklar) Ardahan başta olmak üzere çevre illerde pek çok köy oluşturmuşlardır. Hüseyin Bey'in Kardeşi Süleyman Ağa gurubu ile göç kafilesinden ayrılarak o tarihte sadece birkaç Alman Ailenin yaşadığı bölgeye yerleşmiştir ve Alagöz Köyü kurulmuştur. Süleyman Ağa Soyadı Kanunun çıkması ile Aydın soyadını almıştır.
Kültür
TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Fevkalede zengin bir halk edebiyatına sahiptirler. İçlerinde düzgün ve olgun bir ifade ile saatlerce ve hatta günlerce masal ve hikaye söyleyenler mevcuttur. Eski ve yeni birçok halk aşık ve şairi vardır. Muhtelif zamanlarda yetişmiş ve bu ağızda şarkı ve şiirler yazmış olan birçok Halk ozanı tespit edilmiştir. Köyü oluşturan Cabak Boyu ile ilgili pek çok efsane mevcuttur. Mahalli kahramanları olan Hüseyin Bey'le ilgili halk hikayeleri bulunmaktadır. Zengin bir yöresel mutfağa sahiptirler.Meşhur yemekleri : "Hangel,Feselli,Fetir,Lalanga,Velbak, Bozbaş,Kayganak,Haşıl,Helva,Kaymak Helvası,Erişte Pilavı ,Erişte Çorbası, Katmer, Kete, Nezik, Kuymak, Hasuda, Pişi, Mafiş, Lokma, Piti, Kesme Aşı olarak Terekeme lehçesiyle adlandırılır.
Coğrafya
Köyde eğimli bir arazi vardır.köyün 2 çayı vardır dağlar köye paralel uzanmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ardahan havaalanı projesine göre hava alanı alagöze yapılacak ve adı alagöz ardahan air port olacakmış .ve ekonomi gelişecekmiş.