Ölümsüz Antikite

düzenle|Haziran 2007

Ölümsüz Antikite, romancı Hikmet Temel AKARSU`nun 2000 yılından itibaren kaleme almaya başladığı serinin adıdır. Sırasıyla Antiope, İphigeneia, Helena, Cassandra, Penthesilea ve Electra`nın romanlarını okuyacağımız Ölümsüz Antikite serisinin ilk üç cildi yayınlandı.

İlk cilt Aseksüel Koloni ya da Antiope`de bir yanıyla fantastik, bir yanıyla “büyülü gerçekçi” bir tarz tutturan yazar çağdaş Amazonlar`ın öykülerini mitolojik allegorilerle anlatmakta.

İkinci cilt “Siber Tragedya ya da İphigeneia”da ise konsept tamamen değişmekte. Yazar ikinci romanda olayları siber dünyaya taşıyarak mitolojik referanslarla oluşturulmuş “cyberpunk” bir öykü anlatmakta. Euripides`in “İphigeneia Aulis`te” adlı tragedyasından esinlenerek yazıldığı, yazar tarafından da belirtilen romanda birbirlerini boğazlamak için fırsat kollayan iki siber dünya şirketinin çatışmaları anlatılıyor.

“Ölümsüz Antikite”nin üçüncü cildi “Casus Belli ya da Helena”, antik söylencelerin ve mitolojinin en çok ilgi çeken efsanelerinden biri olan “Üç Güzeller” yarışmasından esinlenilerek kurulan bir alegori çerçevesinde dünyanın sosyal ve siyasal düzenine kuramsal analizler getiriyor. “Casus Belli ya da Helena”da yine “cyberpunk” bir öykü okumaktayız. Fakat yazar bu defa, bir önceki ciltte yaptığı gibi “cyber” dünyanın derinliklerine girmektense, bu konuyu arkaplan olarak kullanıp disütopik bir dünya modeli kuruyor. “Casus Belli ya da Helena” bu olaylar örüntüsü içerisinde, yaşamakta olduğumuz “Orwelyen” dünyayı mitolojik alegorilerle analiz eden bir kara roman.

Yazarın açıklamalarına göre, Ölümsüz Antikite`nin dördüncü cildi Yazgıya Direnmek ya da Cassandra yazım aşamasında.

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konular

í–lümsüz antikite

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.