Çelik

Kısaca: Alm. Stahl (m), Fr. Acier (m), İng. Steel. Bileşiminde % 1,8’den daha az karbon bulunan, demir karbon alaşımı. Alaşımlı çeliklerde karbon oranı % 2,1’e kadar çıkabilir. Çelik üretimi millî ekonominin gelişme göstergelerinden biridir. Üretimi basit mâdencilik ve çiftçiliğin tersine teknolojiye ihtiyaç gösterir. Çelik; demiryollar, motorlu vâsıtalar, uçak ve diğer modern makinalar için esastır. ...devamı ☟

Çelik
Çelik

Alm. Stahl (m), Fr. Acier (m), İng. Steel. Bileşiminde % 1,8’den daha az karbon bulunan, demir karbon alaşımı. Alaşımlı çeliklerde karbon oranı % 2,1’e kadar çıkabilir. Çelik üretimi milli ekonominin gelişme göstergelerinden biridir. Üretimi basit madencilik ve çiftçiliğin tersine teknolojiye ihtiyaç gösterir. Çelik; demiryollar, motorlu vasıtalar, uçak ve diğer modern makinalar için esastır.

Üretimi: Yüksek fırından elde edilen ham demir % 2-4,5 karbon ve önemli miktarda fosfor, kükürt gibi yabancı maddeler ihtiva eder. Bu maddeler gevrekleştirici etki yapar ve özellikle darbelere karşı dayanımı çok düşürür. Büyük bir ham demir parça, insan elinden düşüp sert bir zemine çarpsa, kolaylıkla ikiye ayrılabilir. İlk defa 1856’da Henry Bessemer, ham demiri ergiterek içinden hava geçirdi ve bu kırılganlık yapıcı maddeleri yakmayı başardı. Yanan maddelerden hasıl olan enerji, çeliği sıvı halde tutmaya yetmektedir. Böylece çelik üretiminde Bessemer usulü doğdu. Eskiden çelik üretimi çok zaman alıyordu ve çok pahalıydı. Bu işlemler çok kısaldığından çelik üretimi hem kolaylaştı, hem de ekonomik duruma geldi.

Bessemer usulüyle elde edilen çelikte bir miktar fosfor ve kükürt yanmadan kalıyordu. Bunlar da çeliği gevrekleştiriyordu. Bunun üzerine 1876’da Thomas Gillchrist, Bessemer’in, kullandığı asit astar yerine bazik dolomit astar kullanarak sıvı çeliği büyük ölçüde yakmayı başardı. Böylece iyi kaliteli çelik elde edildi. Fakat bu usulde endüstriyel üretimin % 5’i veya daha fazlası fire olarak atılıyordu. Her yıl milyonlarca ton makina parçasının hurdaya çıkması hurdaların kullanılmasını mecburi kıldı. 1865’te geliştirilen Siemens Martin usulü, saydığımız bu iki mahsuru ortadan kaldırtacak nitelikteydi. Bu usülde % 100’e kadar istenilen her oranda hurda kullanılabilir. Fırınlar 300-500 ton kapasitededir. Fırın önce üçte bir kapasite hurda malzeme ile doldurulur, kireçtaşı ilave edilerek 3 saat üstten ısıtılır. Daha sonra sıvı ham demir ilave edilerek fırın kapasitesine çıkılır. İstenilen analize erişildikten sonra fırından alınır. Bessemer ve Thomas usüllerine göre daha kaliteli çelik üretilebilir. Alaşımlı çelik üretmek de mümkündür. Fakat alev sıvı metalle temas ettiği için alaşım elemanlarının yanma yoluyla azalması sözkonusu olur.

Oksijen üfleme usulünde, Thomas ve Siemens Martin usüllerinin üstünlükleri bir arada toplanmıştır. Ham demir içindeki istenmeyen elemanları yakarak uzaklaştırmak için teknik saflıkta oksijen kullanılmaktadır. Bu sebepten reaksiyonlar daha çabuk meydana gelmektedir. Hava içinde % 79 oranında bulunan azot lüzumsuz yere ısıtılmamaktadır. Fakat daha önemlisi azotu düşük çelik üretilebilmektedir.

Çelik üretiminde, LD, LDAC, Kaldo, Elektro-Çelik gibi birbirinden farklı değişik isimler sayılabilir. Fakat temelde prensip açıklanan şekildedir, bazı küçük farklılıklar mevcuttur.

Alaşımsız çelikler genelde ihtiva ettikleri karbona göre sınıflandırılır. % 0,8 karbon ihtiva edenlere ötektoit, daha az oranda karbon ihtiva edenlere ötektoit-altı, % 0,8’den daha fazla karbon ihtiva edenlere ötektoit-üstü çelik denir. Karbon durumuna göre bir başka sınıflama şöyledir: % 0,1-0,2 karbon ihtiva edenlere yumuşak çelik, % 0,2-0,3 karbon ihtiva edenlere az karbonlu çelik, % 0,3-0,85 karbon ihtiva edenlere orta karbonlu çelikler denir.

Eğer sınıflama genel olarak yapılırsa çelikler iki gruba ayrılır: Îmalat çelikleri, takım çelikleri.

a) Îmalat çelikleri: % 0,06-0,65 karbon ihtiva ederler. Kendi aralarında üçe ayrılırlar: 1) Çekme mukavemetine göre çelikler; Fe 37-2 şeklinde gösterilir. Fe sembolü çelik olduğunu, 37 sayısı kgf/ mm2 olarak çeliğin minimum çekme mukavetini gösterir. En sonundaki iki rakamı kalite durumunu ifade eder. 2) Kimyasal analize göre çelikler kendi aralarında sementasyon çelikleri ve ıslah çelikleri olarak ikiye ayrılırlar. Sementasyon çelikleri % 0,2’den daha az karbon ihtiva ettiklerinden, ısıl işlemle sertleştirilemezler. Eğer sementasyonla yüzeyden karbon verilirse ve ısıl işlem uygulanırsa yüzey kısmı sertleşebilir. İç kısmı sertleşmeden kalır. Islah çelikleri ısıl işlemle çok iyi sertleşir. Fakat bu durumda çok kırılgan olduklarından süneklik kazandırmak maksadıyla ıslah işlemine tabi tutulurlar. Islah işlemi A1 sıcaklığının altında bir sıcaklıkla 1-2 saat tavlanarak yapılır. 3) Özel imalat çeliklerinin ise otomat çelikleri, civata ve somun çelikleri gibi çeşitleri vardır.

b) Takım çelikleri: Endüstride malzemelerin şekillendirilmesinde kullanılan çeliklerdir. Sert, aşınmaya, darbelere karşı dayanıklı ve oda sıcaklığında, yüksek sıcaklıkta kesici olmaları gerekir. Alaşımlı ve alaşımsız takım çelikleri olarak iki gruba ayrılırlar. Alaşımlı olanlar kendi aralarında sıcak-iş, soğuk-iş takım çelikleri ve hız çelikleri olmak üzere üçe ayrılırlar.

Çeliklerde ısıl işlem sonucu sertlik artışını sağlayan elaman karbondur. % 0,2’den daha az karbon ihtiva eden çeliklerin sertlikleri ısıl işlemle çok az artış gösterir, bu sebepten sertleşmiyor kabul edilirler. Piyasada bunlara demir de denir. Arı demirde ısıl işlemle hiçbir sertlik artışı görülmez. Çünkü içinde karbon yoktur.

Sertleştirme sonucu % 0,2 karbonlu çelikte yaklaşık 28-30 HRC, % 1 karbonluk çelikte 67 HRC sertlik elde edilebilir. Karbon oranının % 1’in üzerine çıkması sertlikte daha fazla bir artışa sebeb olmaz. Soğutma ortamı olarak tuzlu su, musluk suyu, yağlar ve hava kullanılabilir. Tuzlu suda soğuma çok hızlıdır. Soğuma hızı suya göre düşük olmakla birlikte türden türe değişmektedir. Havada soğuma ise çok çok yavaştır. Ancak sertleşme kabiliyeti çok iyi olan bazı yüksek alaşımlar bu yolla sertleştirilebilirler.

Sertleştirilmiş çelikler bir mıknatısa sürtülürse veya bir magnetik alan etkisinde kalırlarsa, mıknatıslanırlar. Bir defa mıknatıslandıktan sonra, uzun süre mıknatıs olarak kullanılabilirler. Bu tür maksatlar için genellikle sertleştirilmiş % 1 karbonlu çelikler kullanılıyordu. Son zamanlarda bunların yerini, çeşitli miktarlarda krom, tungsten (volfram) ve kobalt ihtiva eden alaşımlı çelikler almıştır. Bugün kobalt çelikleri rakipsizdir ve giderek başka tip mağnetik malzemelerin de yerini almak yolundadır.

Otomat çelikleri: Kısa ve kırılıcı talaş veren ve işlenmiş yüzeyleri oldukça düzgün olan türlerdir. Talaşları kolay kırıldığı için otomatik tezgahlarda işlenmesi kolaydır. Kükürt, daha önce belirtildiği üzere çeliği gevrekleştirici olup, darbelere dayanıksız hale getirir. Buna rağmen, talaş kırılganlığı yaptığı için çelik içinde bulunmasına müsaade edilir.

Civata ve somun çelikleri: Çapları 16 milimetreden küçük olan civata ve somunlar, soğuk şekillendirildikleri için bu işleme uygun malzemeden imal edilmelidir. Çapları 16 milimetreden büyük olanlar talaş kaldırılarak işleneceği için, talaşlı imalata uygun malzemeden yapılmalıdır.

Kazan çelikleri, sıcaklığa dayanıklı ve kaynak kabiliyeti iyi olan çeliklerdir. Yay çelikleri, yüksek elastiklik veya akma sınırına, fakat aynı zamanda sarılabilecek kadar plastik şekil değiştirme kabiliyetine sahip olmaları istenen çeliklerdir. Silisyum alaşım elemanı olarak katılırsa yaylanma özelliğini iyileştirir.

Paslanmaz çelikler: Krom veya nikel, çelik yüzeyinde çok ince ve yüzeye yapışan bir oksit filmi (tabakası) meydana getirirler. Bu tabaka oksitlenmenin içeriye doğru ilerlemesini durdurur. Düşük kromlu çeliklerde bu tabaka korozyonun içeriye doğru ilerlemesini önleyemez. Krom oranı % 10’un üzerinde olan çelikler korozyona oldukça dayanıklıdırlar. Paslanmaz çelikler mikro yapılarına göre üç grubu ayrılırlar.

Martenzitik paslanmaz çelikler: % 11,5-18 Cr ve % 0,1-1 C ihtiva ederler. Kromdan başka önemli bir alaşım elemanları yoktur. Krom, çeliğin hem mukavemetini hem de sertleşebilme kabiliyetini çok iyi artıran bir elemandır. Isıl işlemle sertleştirilebilirler. Alaşımsız çeliklerin sertleşebilmesi için çok hızlı soğutulmaları gerekir. Oysa bu çelikler havada çok yavaş soğusalar bile sertleşirler. Normal olarak sertleştirme sıcaklıkları 1010 °C dolaylarındadır. Soğutma yağda veya havada yapılabilir. Menevişlenmesi 590°C üzerinde yapılmalıdır. Aksi halde meneviş kırılganlığı meydana gelir. Sıcaklıkta şekillendirilebilirler. Korozyona dirençleri ferritik ve ostenitik tiplere göre daha düşüktür. Kağıt makinaları ve pompalarda parça ve civata malzemesi olarak kullanılırlar.

Ferritik paslanmaz çelikler: % 14-27 arasında krom ve martenzitik çeliklere göre daha az karbon ihtiva ederler. Isıl işlemle sertleştirilmezler, ancak soğuk şekillendirme ile sertlik ve mukavemetleri orta derecede artırılabilir. Sıcak ve soğuk şekillendirilebilirler. Çekme mukavemetleri normal çeliklere göre % 50 daha fazladır.

Ostenitik paslanmaz çelikler: Hem krom hem de nikel ihtiva eden alaşımlardır. Krom ve nikelin toplam oranı en az % 23 olmalıdır. Alaşım elemanı olarak nikelin de katılması paslanmazlık özelliğini daha da artırmıştır. Bu tiplerde karbon oranının mümkün olduğu kadar az olması istenir. Bugün dünya paslanmaz çelik üretiminin büyük bir kısmını bu tür teşkil etmektedir.

Çeliğe su verilmesi: Belli bir şekil verilen çelik, kızgın haldeyken aniden suya daldırılırsa, kristal özelliği değişerek sertleşir. Bu işleme çeliğe su verme denir. Kızgın çelik hava akımıyla soğutulursa daha değişik özellikler kazanır. Tarih boyunca demir ve çelik sanatında en üstün millet Türkler olmuştur. Osmanlı ve daha önceki Türk devletlerinde kullanılan harp malzemelerinin üstünlüğü de bunu doğrulamaktadır.

Dünya çelik üretimi 1986’da 715,8 milyon ton ve 1987 senesinde 735,9 milyon ton 1988’de 779,9 milyon ton, 1989’da 784 milyon ton olarak gerçekleşti. 1989 yılından sonra dünya çelik kullanımında % 5’lik bir düşüş görüldü. Bu sebeple çelik üretimi 1992’de 732 milyon ton oldu. Türkiye’de ise çelik üretimi 1990’da 9.272 milyon ton, 1991’de 9.307 milyon ton, 1992’de ise10.470 milyon ton olarak gerçekleşmiştir.

Çelik

1 . Su verilerek çok sert ve esnek bir duruma getirilebilen, birleşiminde az miktarda karbon bulunan demir ve karbon alaşımı, polat:
"Süngülerini çelikten birer parmak gibi göğe kaldırmışlar."- R. E. Ünaydın.
2 . sıfatBu alaşımdan yapılmış:
"Tavandaki abajursuz, çelik elektrik lambasını yakmış okuyordu."- S. F. Abasıyanık.
Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
çeliğe su vermek , çelik gibi
çelik (II) -ği
isim

1 . Kısa kesilmiş dal.
2 . Kök salması için yere dikilen dal.
3 . Çocukların çelik çomak oyununda ucuna çomakla vurarak havaya kaldırdıkları iki tarafı sivri, kısa değnek.
4 . Bir ağacı aşılamak amacıyla hazırlanmış dal.
5 . denizcilikGemilerde, üzerine halat veya ip geçirip tutturmaya yarayan, ağaç veya metalden yapılmış kısa değnek.


Çelik

Türkçe Çelik kelimesinin İngilizce karşılığı.
adj. steel, steely n. steel, fid, cutting

Çelik

su verilerek çok sert ve esnek bir duruma getirilebilen, bileşiminde az miktarda karbon bulunan demir ve karbon alaşımı, pulat; kısa kesilmiş dal. çelikten yapılmış dayanıklılığını artırmak amacıyla ayakkabının ökçe ve burnuna çakılan metal parça; kök salmak amacıyla yere dikilen dal. çelikten yapılmış; çocukların çelikçomak oyununda ucuna çomakla vurarak havaya kaldırdıkları, kısa değnek.

Çelik

Türkçe Çelik kelimesinin Fransızca karşılığı.
acier [le]; (tar

Çelik

Türkçe Çelik kelimesinin Almanca karşılığı.
n. Stahl

Çelik

(Türkçe) Erkek ismi 1. Su verilip sertleştirilen demir. 2. Çok güçlü kuvvetli. 3. Kısa kesilmiş dal.

misafir - 9 yıl önce
Sevgili Çelik'i Zengin Müzik Kültürünü Daha Genç Kuşaklara Yaymasını Konuşturduğu Gitarı ile Aşkın ve Sevdanın sesini Dünyaya duyurmasını ve Volkan Konak ile Ve tabi yüksek enerjisi ile Ercan Saatçi İle ortak Çalışmalarda görmek istiyoruz.Saygı ile öpücük

misafir - 9 yıl önce
Beste yada söz yazmak niçin zor?Yürekten sevememek ile mi ilgili?Aslında yazmak istemiyorum.Ama hayat çok sıkıcı ve sen kalbi temiz birisisin.Bugün zorladım kendimi yazmamak için.Ama yine yazdım işte nasıl olsa insanlarla iletişiminle düşüncelerinin akisini görebilim.Çocuk sahibi olmak nasıl bir duygu?

misafir - 9 yıl önce
Kayahanın minicik yastığında uyuyor mışıl mışıl şarkısını seviyormusunuz?Tüp bebek yöntemi ile anne olmak istemiştim bir ara Öğrencim Murat dedi ki AHMET BUNA KIZAR AHMET başka bir öğrencim bu yüzden sormuştum insanın çocuğu olmasının nasıl bir duygu olduğunu.Üzdüm mü ki acaba.Bunu da yazayım daha yazmayacağım. saat:12.01

misafir - 9 yıl önce
Sevgili Çelik Erişti Bende biraz kalp ağrısı var.Kendi yazdıklarımı görmekten hoşlanmıyorum yazdıklarımı herkes okusun ayıp birşey değil ama kendine hapis bir kişilik değilim.Barış Manço kalp Krizi geçirdiği akşam ben de kalp spazmı geçirmiştim.Biraz problemli bir kalbim var.Fakat iletişim adresimi vermek istiyorum ama vermiyorum çünkü benle iletişim kurmak isteyip istemeyeceğini bilmiyorum.

misafir - 9 yıl önce
müzik yorumu ile ilgili bir köşeye müzik dışında yorum yapmama kararına SADIK olmak istiyorum.Fakat karşımda U.F.O görmüş gibi beni tanımlamaya çalışan biri olduğunu düşünüyorum.Öyleki günlük hayatımda boğuştuğum fikir saldırılarına beynimde verdiğim karşılık cümlelerini anlamlandırmaya çalıştığını düşünüyorum şahsen.Ben sizi tanıyorum çünkü kendi ailemde benzer kimlikler var.Aslında farkım şu beni ters çevirince sen seni ters çevirince ben oluyor.insanların başkalarından üstün yanları olabilir.Daha yüksek enerjili olmak yada uzun süre çalışabilmek gibi.Ama birinden üstün olmak gayreti...Herşeyin yokluğu kötü aklın mantığın paranın aşksızlığın sevdasızlığın ama gösterişe hiç ihtiyaç duymadım...

misafir - 9 yıl önce
AŞK bir müzisyenin ana teması sizin de öyle PEKİ YA AŞK NEDİR?Ben ünlü bir insan değilim ama üNLÜ KÖŞE YAZARI FATİH ALTAYLI ya yazdığım okur mektubu ile ünlüden daha ünlüyüM.Bir çok kişi telefonomu son teknoloji ile PROGRAM YÜKLEME GİBİ bir yöntem olduğunu düşündüğüm bir yöntemle izliyor.Öyle ki telefonumu dahi kullanamıyorum.Öyle ki iki dak. konuşuyorum tak diye düşüyor telefon.Sayın Altaylı adeta hayatımı bu takiple bir cendere içine alırken kendi özel hayatını merak edenlere hep işm önemli diyip...fakat sayenizde yorum köşenizi yayınlamakla bütün takipçilerim...

misafir - 9 yıl önce
EROVİZYON Şarkı yarışması biraz VOLKAN KONAK ın söylemine uyacak küçük denizlerden okyanusa açılmak demek.19?? de almanya Tek enstruman ile NİCOLE nin EİN BİSSHEN FİNDEN...ile EROVİZYON BİRİNCİSİ oldu.Birazcık umut ile çevirdi şarkının TÜRKÇE AÇILIMINI türk sunucu tam çevirisi bir birazcık bulmak...bire bir çevirince...NİCOLE şarkısında neyi anlatıyordu bilmiyorum ama bir haykırış vardı şarkıda.

misafir - 9 yıl önce
buz dansçıları aktif spor yaşamlarını en zirveye çıktıktan sonra bırakırlar.Genelde öğretici olarak.Sanıyorum sizde üniversite ile bağlantısı olan birisiniz ve yeni nesil müzisyenlerine bilgi donanımınızı aktarabilisiniz.Şansları varsa bunu duygu ile süslerler...

misafir - 9 yıl önce
KUANTUM FİZİĞİ enerji seviyesi izafiyet gibi konuları ele alır.Kelime anlamı ise parçacık fiziği demektir.İnsanın kendi enerji seviyesini gücünü ve başkalarının anlaması ve dile getirmesi kendini küçük görmek yada başkalarını yüksek görmek demek değildir. Kendini ve başkalarını vücudunun sınırlarını tanımlamak demektir.

misafir - 9 yıl önce
sevgili Çelik abim benim ben hoşlanmadığım birşeyi yapmadım.İnsan içgüdü dışında bir ruh barındırıyorsa bir içgüdü ilişkisinden hoşlanmayabilir.Senin oğlanı gördüm çocuk suratta dünyanın gamını taşıyordu sanki bir cocuk bu kadar gamı niçin taşısın ki?Tahminimi biraz biyokimya yada bilin felsefesi olarak yorumlayazmısın?Sen OSMANLI TOKADI ne demek biliyor musun?Bir abim bana bir psikolog ve kişilik tanımlayan demişti.

misafir - 9 yıl önce
Aşk nedir? biliyor musun?Birini uzun süre düşünmek nerden biliyorum bunu uzun süre düşündüm mü birilerini? Hayır ama düşüneni gördüm.Ve aşk aslında bence güzel değil?Yıkan yok eden.İnsan kalpten 5 dak. sevsin temiz berrak güzel.5 senelik aşka değişmem bunu.İşte bu yüzden Aşkın güzelliğine inanmam ben yürekten gururlu ve onurlu kendini yok saymayan sevginin güzelliğine inanıyorum.

misafir - 9 yıl önce
kırılmaktan çok yoruldum diyor bir şarkınız.Bense bir yanı ile sevdiğim insanları kırmaktan KORKARIM.Bu köşeye MÜZİK YORUMUNDA çocuk sahibi olmak nasıl bir duygu diye yazmam kırıcı oldu ise ÖZÜR DİLİERİM.Fakat sizin özel hayatınız FATİH ALTAYLI gibi öğrenilmemesi gereken bir durum arzetmiyor ki hani kırmış olabilirim çünkü şu an boşanmış olmaktan ve çocuğunu yeterli olamamak korkusu ve üzüntüsü nedeni ile KIRDI İSEM özür dilerim.

misafir - 9 yıl önce
ben 60. yıl i.ö.o'okulundan düzgün sarıca öğretmenimiz sizi çok seviyor bize tiyatro oynatmak istedi mehmet ali adlı arkadaşım avcı olmak istemiyorum dedi öğretmenimiz bizim oyuna beste yapmak istemiş orguyla yürekten başarılar dileriz

misafir - 9 yıl önce
Kıskançlıkla ilgili bir şarkınız var.CEZALARDAN CEZA BEYEN DİYE bu şarkıyı birini kıskandığınız için mi yazdınız.ONA NE CEZA VERDİNİZ?NİÇİN KISKANMIŞTINIZ?

misafir - 9 yıl önce
only you şarkısını çok seviyorum.Bir de müzik yorumuna SADIK kalmak düşüncesine.

misafir - 9 yıl önce
HUGH GRANT VE DREW ? NİN LOVE OTOPSİ adlı bir film müziği var.Müzik and lirik filmi şarkı sözlerini yazıp sizde uyandırdığı etkiyi bilmek isterdim.Sevgiye otopsi...

misafir - 9 yıl önce
NAZIM HİKMET ve hoşçakalın dostlarım şarkısı nedense beni hep etkiler sizi canımda cananımda götürüyorum kısmı.Bazı insanlar sevgilerini kalplerinde taşır ve bununla ölürler.Aşkı derin çekip son nefeste vermek te böyle birşey sanıyorum

misafir - 9 yıl önce
duygu sağırı olmak yada sadece kendi sesini duymak insanın beynini gölgeleyecek kadar düşünce dünyasına hakim kendinden şüpheye düşecek düşünce dünyasında galip insanlar biri mertlikle diğeri namertlikle ama beytofının sağırlığı o başka...

misafir - 9 yıl önce
GÖRSELLİK müzik yorumu ile birleşince daha güzel oluyor vücut normaline göre şu an 13-15 kilo fazlam var diye hissediyorum.Siz kendinizi sağlıklı kilada hissediyor musunuz?

misafir - 9 yıl önce
Bu fotograf konusunda çok hassasım gerçekten.Kendi çekildiğim çoğu fotograftan kendi resmimi çıkarmışımdır.Kardeşlirmle olan resmimi seviyorum ama orda ve birkaç arkadaşımla çekildiğim fotoğrafta kendimi rahat ve huzurlu hissetmişim kendimi.Bugün albümlerinizdeki fotograflara baktım.Beyaz kot size yakışıyor.Bana da 36 bedenken yakışıyordu.Bacaklarımı dolgun gösteriyor.Bacaklarım biraz ince de.Bugün rezil bir gündü değil mi?Sıkıcı boğucu.Müdür yard. koltuğumu TİLKİ ırkından bir kadın aldı.Yan binaya yine müdür yard olarak gideceğim ama kadının beni karalama aşağılama politikası MÜTHİŞ.Fakat boş vereyim bunları YOL ALBÜMÜNDE bir fotoğrafta gülüyorsunuz çok hoş.Bir fotoğrafta da GÜMÜŞHANELİ bakışı var onu da sevdim.

Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Çelik Resimleri

Çelik (şarkıcı)
7 yıl önce

Çelik Erişçi ya da bilinen adıyla Çelik (d. 12 Mayıs 1966, İstanbul), Türk müzisyen, şarkıcı ve besteci. 1966 yılında Eyüpsultan'da dünyaya gelen şarkıcının...

Hüseyin Çelik
3 yıl önce

Hüseyin Çelik (5 Mart 1959, Gürpınar, Van), Kürt ve Arap kökenli Türk siyasetçi, akademisyen ve yazar. 58. Hükümet'te Kültür Bakanı, 59. Hükümet'te Millî...

Hüseyin Çelik, 14 Mart, 17 Mart, 18 Kasım, 1959, 1983, 1987, 1988, 1991, 1992, 1997
Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu
3 yıl önce

Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (kısaca AKÇT), Soğuk Savaş döneminde Batı Avrupa ülkelerini birleştirmesi amacıyla kurulmuş, altı üyeli uluslararası bir...

Lemi Çelik
7 yıl önce

Lemi Çelik (d. 9 Mart 1966, Trabzon), Türk eski millî futbolcu, ve teknik direktör. Aynı zamanda da Özer Hurmacı'nın dayısıdır. Lemi Çelik, Trabzonspor...

Faruk Çelik
7 yıl önce

Faruk Çelik (17 Ocak 1956; Yusufeli), Türk siyasetçi, 2011-2015 yılları arasında Türkiye çalışma ve sosyal güvenlik bakanı ve 2015-2017 yılları arasında...

Faruk Çelik, 1956, 2007, 29 Ağustos, Adalet ve Kalkınma Partisi, Ali Babacan, Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Ertuğrul Günay, Faruk Nafiz í–zak
Fırat Çelik
7 yıl önce

Fırat Çelik (d. 25 Mart 1981, Ostfildern, Almanya) Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Fırat Çelik, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Stuttgart bölgesinde...

Hasan Çelik
7 yıl önce

Hasan Çelik (d. 27 Mart 1968, İstanbul, Türkiye) Türk millî futbolcu, teknik direktör. Forvet mevkiinde forma giymiştir. Türkiye Futbol Federasyonu resmi...

Behçet Çelik
7 yıl önce

Behçet Çelik (1968, Adana), modern Türk yazar. Öykü ve roman yazarıdır. 2008 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, 2011 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü'nü...

Behçet Çelik, 1968, 1986, 1987, 1990, Adana, Anadolu Lisesi, Deneme, Dergi, Gazete, Hukuk