Yılmaz Ateş

Kısaca: 1953 yılında Tunceli Ovacık’ta doğdu. İlköğrenimini Tunceli’de, ortaöğrenimini Elazığ’da tamamladı.Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. ...devamı ☟

1953 yılında Tunceli Ovacık’ta doğdu. İlköğrenimini Tunceli’de, ortaöğrenimini Elazığ’da tamamladı. Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. 1971 yılında Ankara ile Altındağ’da gecekondularda tanıştı.

Gazetelerde muhabirlik, istihbarat şefliği, yazı işleri müdürlüğü yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işyeri temsilciliği, DİSK Sosyal-İş Sendikası basın müşavirliği görevlerinde bulundu.

Mesleki örgütlenme çalışmalarına katıldı.

Türkiye Gazeteciler ve Basın Sanayi İşçileri Sendikası (Basın-İş) Genel yönetim kurulu üyeliği yaptı.

12 Eylül’ün en karanlık dönemlerinde, Aziz Nesin’in “KARANLIK TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK” diye tanımladığı Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin kuruluş çalışmalarında etkin görev aldı. 1978-1981 döneminde derneğin genel başkanlığını yaptı. Bu görevi sırasında ÇGD tarafından Mamak Cezaevi’nde dövülerek öldürülen yayıncı İlhan Erdost’a onur ödülü verildi.

12 Eylül karanlığına karşı yayınlanan “Aydınlar Dilekçesi”ni imzaladığı için yargılandı. Birçok sivil toplum örgütünde görev aldı. Örgütlenme çalışmalarını her alanda sürdürdü.

Türk-İsveç dostluk derneğinin kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

1991-1995 yılları arasında SHP İl Sekreterliği, il Başkanlığı sorumluluklarını üstlendi.

SHP-CHP birleşmesinde etkin rol aldı ve CHP Ankara İl Başkanı seçildi.

9-10 Eylül 1995 tarihlerinde yapılan CHP 27. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne, 1999-2000 tarihleri arasında Parti Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

(1995-1999) döneminde Ankara Milletvekili oldu. 3.5 yıl TBMM de Çalışma-Sağlık ve Aile Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 1994’den itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını yakın takibe aldı. Özel gazete çıkararak, hemşehrilerini her ay düzenli bilgilendirdi.

TBMM’de verdiği soru önergeleriyle çok sayıda yolsuzluğu gün yüzüne çıkardı. Atatürk Orman Çiftliğinin takas yoluyla yağma edilmesini, doğalgazın %300 zamlı fiyatını yargı yoluyla iptal ettirdi. Mamak çöplüğünü kaldırmadığı, Çayyolu metrosunu iptal ettiği içinde belediye yöneticileri hakkında suç duyurularında bulundu; usülsüz uygulamaların üzerine gitti.

3 Kasım 2002 de tekrar Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. TBMM Başkan Vekili seçildiği 18 Aralık 2002’ye kadar Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürdü.18 Aralık 2002-1 Ekim 2004 tarihleri arasında TBMM Başkanvekilliği görevini yaptı.

Evli, üç çocuk babası.

Üslendiği her işte başarılı olması ile tanınan Yılmaz Ateş, tüm bilgi birikim, deneyim ve azmiyle, “insanı esas alan, insan merkezli” hizmet anlayışını yerel yönetimlerde hayata geçirmek, karanlık ve kapalı bir döneme son vermek için;

CHP, 28 MART 2004'TE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA ADAY GÖSTERDİ.

29-30 Ocak 2005'te yapılan Olağanüstü Kurultay sonrası Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Kaynak

http://www.yilmazates.com/tr/ozgoruntule.asp?key=1

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.