Yedigöze Barajının su toplama havzasının, derivasyon tüneli ile ulaşım yollarının büyük bir bölümü ormanlık alanda olmasından dolayı şirket yetkilileri Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine bilgi verdi. Yedigöze Barajının inşaatı 2011 yılının Ekim ayında tamamlanacak. Baraj inşaatının tamamlanması ile birlikte yörenin ekonomik kalkınmasında dönüm noktası olacak. Baraj, hem elektrik enerjisi üretimi, hem de sulama amaçlı kullanılacak. Proje tamamlandığında, İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan yöresinde 53 köyde 75 bin hektar tarım arazisi sulanabilecek. Bugün aynı yörede sadece 38 bin hektar tarım alanı sulanabiliyor.
Baraj sularının altında kalacak ormanların kesimini talep eden şirket yetkilileri bir buçuk yılda derivasyon tünellerinin 50 ayda da barajın inşaatını tamamlamayı planlıyor. Nehir içinde sondaj çalışmalarının başlaması ile yörede, inşaat için ilk etapta 650 işçi çalıştırılacak.İşçiler yöre halkından seçilecek.
Baraj, sulamanın yanı sıra 300 megavat elektrik enerjisi üretim kapasitesine de sahip olacak. Çevre yolu, enerji ve sulama ihtiyacının yanı sıra yörenin sosyal ve ekonomik yaşamına da katkı sağlaması beklenen proje kapsamında, Aladağ`ı İmamoğlu yoluna bağlayan bölgede çevre yolu yapımı planlanıyor. Boztahta köprüsünden başlayarak mevcut yolun 2-4 kilometre batısından yaklaşık 14 kilometrelik olması planlanan çevre yolu sayesinde Aladağ ile Boztahta Köyünün arası 3 kilometre kısalacağı gibi sürücüleri daha rahat ulaşım sağlayacak.