Terim ilk kullanılmaya başlandığında tekli albümler tanıtım amaçlı bir veya iki parçadan oluşuyordu. Fakat daha sonra internetin yaygınlaşmasıyla şarkıları bedava edinme yolları da çoğalınca, tekli albümlerin bu tür kullanımı azaldı. Tekliler radyolarda çoklukla çalınması sebebiyle şarkıların halka duyurulmasında hala etkilidirler. Ayrıca 1980`lerde şarkı kliplerinin artmasıyla, teklilerin klip versiyonları da sıklıkla kullanılır oldu. Farklı çeşitlerde tekli dağıtımlar vardır;
- Taş plak tekli: Her ne kadar ilkel bir ses kayıt tarzı olsa da, hala müzisyenler taş plak kaydı teklileri piyasaya sürmektedir. A ve B olarak iki yüzlü olabilmekle birlikte, çift A yüzlü (veya AA, her iki yüzde de eşit önemde kayıtlar olduğunu gösterir) de olabilirler.
- Kaset tekli: 1990`larda yaygın olarak kullanılan manyetik bantlarda yayımlanan tekliler. Genelde A ve B olarak iki yüzlü olarak kaydedilmişlerdir.
- CD tekli: Tek yüzlüdür. Fakat birden fazla CD`den oluşabilir. İkinci CD, diğerlerindeki B yüzü olarak algılanır.
- Sınırlı versiyon CD: (Delüx versiyon, özel versiyon veya koleksiyoncu versiyonu) Normal bir teklinin, koleksiyoncular için sınırlı sayıda yayımlanan ve içeriğinde bazı eklemeler bulunan versiyonu.
- VHS tekli: VHS manyetik video bandından oluşan, videolu tekli.
- DVD tekli: DVD formunda hazırlanmış tekliler. İçeriğinde genelde konser veya video klip kayıtları bulunur.
- İndirme tekli: Sanatçıların internet üzerinden yüklenmek üzere dijital olarak yayımladığı tekliler.