Tarkan (Çizgiroman)

Kısaca: Tarkan, Sezgin Burak tarafından yaratılan kurgusal Hun savaşçısı ve aynı isimli çizgi roman serisi. Daha önceki çizgi romanlardan gerek anlatım gerekse çizgi açısından çok farklı olarak tasarlanmış, 14 Nisan 1967'de Hürriyet'te günlük bantlar halinde yayımlanmaya başlamıştır. ...devamı ☟

Tarkan (çizgiroman)
Tarkan (çizgiroman)

Sezgin Burak, tarafından 21 Temmuz 1967`de, daha önceki çizgiromanlardan gerek anlatım, gerekse çizgi açısından çok farklı olarak tasarladığı çizgi romanın adı.

Sezgin Burak, 1940`larda çocuk dergilerinde yayınlanan Şahap Ayhan, Ayhan Erer ikilisinin "ATİLLA GELİYOR" ve "ATİLLA`NIN ÖLÜMÜ" adlı çalışmaları içinde beliren "Tarkans" tipini geliştirmişti.

Tarkan, diğer çizgiromanlar gibi seri üretilmedi. Geniş aralıklarla çiziliyordu. Bu yüzden üstünde uğraşılarak, titiz bir şekilde hazırlanıyordu. Avrupa tarzı çizgiromanlar gibi, neredeyse yılda bir öykü çıkıyordu. Ayrıca erotizme dayalı öyküleri de yoktu. Tarkan`da, Karaoğlan ya da Kara Murat`taki gibi günlerce süren sevişme sahneleri yoktu. Hiç bir zaman cinselliği öne çıkarmadı. Onun en güzel serüvenleri, intikam peşinde koştuğu ``Gümüş Eyer`` ve "Altın Madalyon" oldu. Tarkan`ın asıl karakterini bu serüvenler anlatır. Gülmez yüzü, hedefinden saşmayan, vazgeçmeyen kişiliği bu öykülerde öne çıkar.

Tarkan, 1970`ten başlayarak dergi olarak yayınlanmaya başladı.

21 Temmuz 1967`de ``Margus Kalesi`` ile başlayan Tarkan`ın, 1978`de yarım kalan ``Milano`ya Giden Yol`` adlı serüveni de dahil olmak üzere ondört serüveni vardır..

Tarkan Serüvenleri

  1. MARGUS KALESI
  2. HONORYA`NIN YÜZÜĞÜ
  3. KORKUNÇ TAKİP
  4. MARIO`NUN KUŞLARI
  5. ALTIN MADALYON
  6. GÜMÜŞ EYER
  7. KUZEY CANAVARLARI
  8. BAYRAKTAKİ CANAVAR
  9. KURT KANI
  10. VİKİNG KANI
  11. MARS`IN KILICI
  12. GÜÇLÜ KAHRAMAN
  13. DEHŞET KULESİ
  14. MİLANO`YA GİDEN YOL


Dış bağlantılar

  • http://www.tarkan.com.tr/


Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Tarkan (çizgiroman) Resimleri