Suzi Quatro

Ünlü | adı=Suzi Kay Quatro| Resim=| Doğum tarihi=Haziran 3 1950| Doğduğu ülke= Detroit Michigan / Amerika Birleşik Devletleri| Tarz=Glam Rock, Pop Müzik| Meslek=Müzisyen Şarkı sözü yazarı, plak prodüktörü, aktrist, radyo programcısı|

Suzi Kay Quatro, 3 Haziran 1950` de Detroit, Michigan Amerika Birleşik Devletleri` nde doğan şarkıcı, bas gitarist, radyo programcısı ve aktör.

Biyografi

Gençliği

Suzi` nin babası İtalyan asıllı Art Quatro ve annesi Macar asıllı Helen Sanislay` dır. Quatro soy ismi Quatroochio` nun kısaltmasıdır.

Diskografi

45`likleri

  • 1973 "Rolling Stone"/"Brain Confusion"
  • 1973 "Can The Can"/"Ain`t Ya Somethin Honey"
  • 1973 "48 Crash"/"Little Bitch Blue"
  • 1973 "Daytona Demon"/"Roman Fingers"
  • 1974 "Devil Gate Drive"/"In The Morning"
  • 1974 "The Wild One"/"Shake My Sugar"
  • 1974 "Too Big"/"ı Wanna Be Free"
  • 1975 "Your Mama Won`t Like Me"/"Peter Peter"
  • 1975 "I Bit Off More Than I Could Chew"/"Red Hot Rosie"
  • 1975 "I May Be Too Young"/"Don`t Mess Around"
  • 1976 "(Come Up And See Me) Make Me Smile"
  • 1977 "Roxy Roller"/"It`ll Grow On You"
  • 1977 "Tear Me Apart"/"Close Enough To Rock` n Roll"
  • 1978 "If You Can`t Give Me Love"/"Cream Dream"
  • 1979 "She`s In Love With You"/"Space Cadets"
  • 1979 "Stumblin` In"/"A Stranger To Paradise"
  • 1979 "The Race Is On"
  • 1980 "Mama`s Boy"/"Mind Demons"
  • 1980 "I`ve Never Been In Love In Love"/"Starlight Lady"
  • 1980 "Rock Hard"/"State Of Mind"
  • 1989 "Baby You`re A Star"/"Baby You`re A Star (Enstrümantel)"


Albümleri

  • 1973 Suzi Quatro (Can The Can In Australia)
  • 1974 Quatro
  • 1975 Your Mama Won`t Like Me
  • 1977 Aggro Phobia
  • 1978 If You Knew Suzi
  • 1979 Suzi...And Other Four Letter Words
  • 1980 Rock Hard
  • 1982 Main Attraction
  • 1991 Oh Suzi Q
  • 1996 What Goes Around
  • 1998 Unreleased Emotion
  • 2006 Back To The Drive


Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.