- İlk sayı: 12 Haziran 1924
- Sorumlu müdür: Mehmet Rauf
- Osmanlıca
- Basıldığı yer: Amedi Matbaası
- Nüshası: 5 kuruş
1923`ten Latin alfabesinin kabul edilişine kadarki sürede çok sayıda sinema dergisi yayımlanmıştır. Bu dergilerin birçoğu Osmanlıca ve Fransızca olarak iki ayrı dilde yayımlanmaktaydı ve tümü haftalık periyoda sahipti. Böyle sık periyotta birçok sinema dergisinin yayımlanması o yıllarda sinemanın ne kadar güncel olduğunu ve kitleler tarafından nasıl ilgiyle izlendiğini de kanıtlar.
Sinema Yıldızı`nın, Osmanlıca sinema yayınları arasında ciddi, istikrarlı ve özenli olmasıyla müstesna bir yeri vardır. Ortaya çıkış nedenleri ilk sayısında Kemal Bey tarafından kaleme alınan yazıda şöyle izah edilmektedir:
"``Sinemanın, memleketimizde bulunan hararetli taraftarlarını, sinemayı taparcasına sevenleri mutlu edecek, dünyadaki sinema olaylarına dair sıcağı sıcağına bilgi verecek, sinemayı, yaşayan ve yaşatan sanatkarlar ve dahileri tanıtacak bir mecmuanın yayımlanmasını uygun bulduk. ``Sinema Yıldızı`` işte bu maksatla çıkıyor."``
Daha önce sinema dergilerinde pek kullanılmayan Yedinci Sanat kavramı ilk kez bu dergide Kemalettin Bey tarafından ``Yedinci Sanat`` başlığıyla kaleme alınan sunuş yazısında kullanılmıştır. Bu yazı da 1924 Türkiye`sinde sinemanın nasıl kabul gördüğünün önemli bir kanıtı sayılabilir.
Dergide ayrıca Sinemada Sansür kavramına da değinilmiştir. ``Sansür-Açık Resimler`` başlığıyla kaleme alınan yazıda, Amerika, Fransa ve Türkiye`de hangi kriterlerle sansür uygulandığı karşılaştırmalı örneklerle verilmiştir.
``Sinema Yıldızının ayırt edilir bir özelliği de sinemaya dair istatistiklere yer vermesidir. Bu istatistikler, bazen yabancı basından alınmış, bazen de dergi tarafından hazırlanmıştır. "İzmir`de kaç sinema salonu var? Ya da dünyada hangi ülke, kaç sinema salonuna sahip?" türünden sorulara cevap arayan bu istatistiklerin doğruluğu tartışmalı olmakla birlikte dünyadaki sinemasal faaliyetleri yansıtması bakımından önem taşır.
İlk üç sayıdan bazı konu başlıkları şöyle: ``Sinemada Buse Meselesi, Sinema Hileleri, İzmir`de Sinema Hayatı, İstanbul Sinemaları, Sansür ve Sinema İstatistikleri.``