İnsan bedenindeki titreşim alanlarının, canlı ya da cansız nesneler hakkında bilgi sağlamak için faydalanıldığı bilim dalıdır. Bu bilgi, hedef nesnenin enerji alanlarıya eşdeğer rezonansa girerek sağlanır. Bilginin deşifre edilebilmesi için özel kalibre edilmiş cihazlar kullanılır.
Önceleri sadece su bulma, maden arama ve kayıp nesnelerin yerini belirleme vb gibi alanlarda kullanılırken, radyestezi günümüzde tıbbi teşhisler için uygulama alanı bulmaya başlamıştır.
Radyestezi
Işımduyu
Işımduyu pek çok uygulamalı (pozitif) bilim dalını kapsayan otoritenin tanımlamasıdır.
Işımduyu canlı ve cansız üç haldaki bütün maddelerin ışımalarından, farklı dalga boylarında, sürekli çıkan ışımlara karşı duyarlılık bilimidir. Kullanılan usul ve cihazlar (sadece sarkaç değil) diğer bilinenlerden farklı, diğer mevcut bilimci uygulama alanlarının hepsini kapsamaktadır.
Işımduyu Bilimleri, bilimler sözlüğüne "Radií¦sthesie - Radiesthesia - Radiesthí©sie - Radií¤sthesie" olarak 19.yüzyıl sonlarında girmiş, öncesinde dinsel inanç çerçevesinde değerlendirilmiştir. Hakikatte uygulamalı bilimlerin en eskisidir. Ne yazık ki pek çok art niyetli insan bu bilimi sömürmeye çalışmıştır. Önyargılı davranış ve tepkiler (yazılı ve sözlü) ilkelliğin ve cehaletin delilidir. Eğitim yapılandırmasında da siyasal etkiler sebebiyle bilinçli olarak yer verilmemiştir.
Işımduyunun çalışma sahası, insanların çeşitli ihtiyaçları ve çevredir. Bu ihtiyaçlara son çözüm getirecek kaynak yine ışımduyu bilimleridir. Bazı çalışma sahası başlıklarını sıralarsak;
- (Radyestezişik) Işımduyusal İnsan Sağlık Bilimleri
- (Radyestezişik) Işımduyusal Beslenme Bilimi
- (Radyestezişik) Işımduyusal Hayvan Sağlık Bilimi
- (Radyestezişik) Işımduyusal Mineral Bilimi
- (Radyestezişik) Işımduyusal Maden Bilimi
- (Radyestezişik) Işımduyusal Tarih Bilimi (Arkeoloji)
- (Radyestezişik) Işımduyusal Gökbilim (Astronomi)
- (Radyestezişik) Işımduyusal Suçbilim (Kriminoloji)
Sağlık Konusunda; “Işımduyusal teşhis bilimi”, “Işımduyusal minicanlı (mikrobiyoloji) bilimi”, “Işımduyusal hayatözlük (genetik) bilimi” bazı alt başlıklardır. Bu çalışma sahaları ile; hastalıkların ve ilaç duyarlılığı ile zehirlenmelerinin ``gerçek`` nedenlerinin ve ``doğru`` çözümlerinin tanımlaması yapılmaktadır. Dahası, bu nedenleri ve sonuçlarını geri dönüşümsüz olarak ortadan kaldırmak da mümkündür. “Uluslararası Işımduyu Çalışma ve Araştırma Merkezi” tamamen doğal kaynaklardan ışımduyusal etken maddeler hazırlayarak, özel elektronik sistemler (Işımduyu Hayatözütü (gen) Yenileme Sistemi) icat ederek Hayatözütlerini (Genleri) Yenileme işlemi gerçekleştirmiştir.
Işımduyu çalışmaları, özel çalışma ve araştırma merkezi olarak, yeryüzünde bir tek ``"Uluslararası Işımduyu Çalışma ve Araştırma Merkezi"`` kimliğinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Herhangi bir akademik veya resmi kuruluşa bağlı değildir. Çalışma sonuçlarını dünya üzerinde uygun görülen kurumlara aktarmaktadır.
Bugün ışımduyu hakkında yazarların ve araştırmacıların, ne teknikleri ne de bilgileri doğrudur. Işımduyu bilimini harici (alternatif)-tıp olarak tanımlamak ise bilinmeyeni tahmin etmeye yönelerek, cahillik ile kişinin kendisine saygısını yitirmesidir.
Mevcut sağlık sistemleri, hastalıklara yanlış yaklaşımları, deneme yanılma yöntemleri, geçici cerrahi müdahaleleri sebebiyle herhangi bir çözüm üretememektedir. Işımduyu, insanlığı, mevcut sağlık sisteminin tedavi yöntemleri ile; ``ilaca bağımlı, uyuşturulmuş yaşam veya yaşam kalitesini yükseltmeye çalışmaktan`` öteye gitmeyen çözümsüzlüklerine karşı uyarmaktadır.
Hayatözlük (genetik) bilimi ve sağlık konularında ilk doğru kaynağın 2007 sonunda basılması hedeflenmektedir.