Oğulotu

Kısaca: Oğulotu Türkiye'de yetiştiği yerler: Batı ve Güney Anadolu. Haziran-ağustos ayları arasında beyazımsı pembe veya sarımsı renkli çiçekler açan, yol kenarlarında ve ekilmemiş yerlerde rastlanan, limon kokulu, 30-100 cm boylarında, çok yıllık otsu bitkiler. Gövdeleri dört köşeli ve tüylü, yaprakları saplı, oval şekilli ve incedir. Çiçekler, birkaçı birarada, saplı ve çevrel durumdadır. Kullanıldığı yerler: Yapraklarında tanen, reçine ve uçucu yağ vardır. Uçucu yağında sitral, sitronell ...devamı ☟

Oğulotu Türkiye'de yetiştiği yerler: Batı ve Güney Anadolu.

Haziran-ağustos ayları arasında beyazımsı pembe veya sarımsı renkli çiçekler açan, yol kenarlarında ve ekilmemiş yerlerde rastlanan, limon kokulu, 30-100 cm boylarında, çok yıllık otsu bitkiler. Gövdeleri dört köşeli ve tüylü, yaprakları saplı, oval şekilli ve incedir. Çiçekler, birkaçı birarada, saplı ve çevrel durumdadır.

Kullanıldığı yerler: Yapraklarında tanen, reçine ve uçucu yağ vardır. Uçucu yağında sitral, sitronellal, geraniol ve lineol vardır. Yapraklar yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir. Daha çok çay halinde kullanılır.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

oğulotu

Türkçe oğulotu kelimesinin İngilizce karşılığı.
n. balm, Melissa

oğulotu

ballıbabagillerden, likör yapımı ve hekimlikte yapraklarından yararlanılan bir bitki, melisa (malissa).

oğulotu

Türkçe oğulotu kelimesinin Fransızca karşılığı.
mélisse [la]

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.