Okurcalar, Alanya

Kısaca: Okurcalar, Alanya'ya 30, Antalya'ya 110 kilometre mesafede, Akdeniz'e nazır bir güzel turizm beldesidir. Yaklaşık olarak 10 bin nüfüsa sahip kasabanın nüfüsü yaz aylarında 20 binin üzerine çıkmaktadır.Masmavi denizi ve denizin hemen kenarında başlayan yemyeşil muz ve naranciye bahçelerini yeşil çam ormanları takip etmektedir. Belde de birçok turistik tesis ve otel bulunmaktadır. Çok hızlı gelişen ve kalkınan bir yerleşim birimi olmasından dolayı yatırımcıların dikkatini çekmektedir. ...devamı ☟

Okurcalar, Alanya'ya 30, Antalya'ya 110 kilometre mesafede, Akdeniz'e nazır bir güzel turizm beldesidir. Yaklaşık olarak 10 bin nüfüsa sahip kasabanın nüfüsü yaz aylarında 20 binin üzerine çıkmaktadır.Masmavi denizi ve denizin hemen kenarında başlayan yemyeşil muz ve naranciye bahçelerini yeşil çam ormanları takip etmektedir. Belde de birçok turistik tesis ve otel bulunmaktadır. Çok hızlı gelişen ve kalkınan bir yerleşim birimi olmasından dolayı yatırımcıların dikkatini çekmektedir.

Tarım

Okurcalar'da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri; muz, narenciye ve baklagillerdir. 10-15 yıl öncesine kadar halkın büyük bir kısmı geçimini tarımdan sağlarken günümüzde tarım eski popülerliğini kaybetmiştir.

Tarihçe

Yerleşim olarak çok eski bir tarihi sahip olan belde de ilk yerleşimin M.Ö. 3000 yıllarında başladığı tahmin edilmektedir. Tarih boyunca birçok denizci toplumun için yerleşim yeri olmuştur. Bizanslılarda, Selçuklularda ve Osmanlı İmparatorluğu zamannında kervanların duraklama noktası olarak kullanılmıştır.

Alara Çayı

Manavgat-Alanya ilçeleri arasında Akdeniz'e dökülen 62km. uzunlukta, hızlı akan bir çaydır. Kaynağını Orta Toroslar'ın 2.647 rakımlı Akdağ ve Kuşak dağlarından alır; beraberinde getirdiği topraklardan oluşmuş çakıllı bir alanda denize karışır. Eskiden bu çayın üzerinde çok sayıda su değirmeni bulunuyordu. Alara çayı sıradan bir çay değildir. Onun kıyısından asırlar boyunca pek çok tüccar, gezgin gelip geçmiş. Selçuklular döneminde, iki önemli kent olan Konya ile Alaiye’ye bağlayan ticaret yolu Alara çayını izleyerek Akdeniz’e inmiş. Alarahan Kervansarayı bu ticaret yolunun son konaklama yerlerinden biri olarak hizmet etmiş. Günümüzde çay kenarında özellikle Alarahan'ın bulunduğu bölgede birçok balık lokantaları bulunmaktadır. Ayrıca bu bölgelerde çayda yüzmekte mümkündür. Çay bölgenin tarımsal açıdan da büyük bir su kaynağı oluşturmaktadır. Çay üzerinde iki tane sulama kanalı bulunmaktadır.

Karaburun

Denize doğru yaklaşık bir kilometrelik bir girintiden oluşan burun Karaburun ismini almıştır. Aynı zamanda burunun olduğu bölge de Karaburun olarak isimlendirilir. Burunun batı tarafından denizden içe doğru güzel bir koy bulunmaktadır. Güzel bir sahile sahip olan koyda karadan yaklaşık 300 metre içeride bir ada bulunmaktadır. Burada günlük yat turları, su sporları, dalış faliyetleri gibi birçok turistik aktiviteler yapılmaktadır. Bu koy tarihte birçok denizci topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Sahilde kendi haline terk edilmiş birçok tarihi harabe bulunmaktadır.

Dış bağlantılar

* *

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.