Yazıları nedeniyle sık sık mahkeme salonlarında boy gösteren Ilıcak, Milli Güvenlik Konseyi'nin 52 sayılı bildirisine aykırı davranmaktan üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Ilıcak 7 Ekim 1982'de girdiği Sağmalcılar Cezaevi'nden 5 Ocak 1983'te tahliye oldu.
Evli ve iki çocuk annesi olan Ilıcak, gazeteciliğinin yanı sıra renkli siyasi geçmişi ile de tanınıyor. 12 Eylül'den sonra Tercüman'da yazdığı sert yazılarla tepki çekti. Turgut Özal'la yıldızları hiç barışmadı. Eşi Kemal Ilıcak ve Tercüman Gazetesi, Özal hükümetlerinin baskısıyla karşılaştı.
Süleyman Demirel'e destek veren Ilıcak, 1985'te DYP'nin başına geçmek isteyen TOBB Başkanı Mehmet Yazar'ı destekledi. Cumhurbaşkanı olduktan sonra Demirel'le yolları ayrıldı. 1991'de TRT'de "Söz Meclis'ten İçeri" programını yaptı. Kanal 7'de çalıştı.
Siyasete Fazilet Partisi'nde başlayan Ilıcak, partinin vitrindeki isimlerinden biri oldu. FP Genel İdare Kurulu Üyesi olan Ilıcak'ın, Fazilet Partisi'den milletvekili adaylığı gündeme geldiği sırada barlarda çekilen fotoğrafları basına yansıdı.
Orduya hakaretten dava
Yeni Şafak Gazetesi'nde yayınlanan "Çevik Bir Çankaya Hükümeti" başlıklı yazısı nedeniyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 'nce hakkında "Yayın yoluyla askere hakaret" suçundan hakkında dava açılan Ilıcak daha önce de aynı tavrı nedeniyle büyük tepkilere hedef oldu.Askerlerin bölücübaşı Apo ile ilişki kurup görüştükleri iddialarını TBMM'ye taşıyarak büyük gürültü koparan Ilıcak'a Genelkurmay'dan sonra 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de sert tepki geldi.