1956, Erzincan, Ilıç, Kuruçay köyü doğumlu, evli, 2 çocuklu.
Sarıgül, Şişli Ortaokulu ve Zincirlikuyu Yapı Teknik Lisesi`ni bitirdikten sonra Marmara Eğitim Fakültesi`nde okudu. Siyasete, 1974 yılında meslek lisesini bitirir bitirmez Şişli Gençlik Kollarında; iş hayatına ise 7 Şubat 1979`da Müşteriler Dairesi Tahsilat Müdürlüğü`nde 9494 numaralı üniformayla İETT`de başladı, daha sonra ticarete atıldı. 1987`de 18. Dönem İstanbul Milletvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği yaptı. Mehmet Ercan Vuralhan`ın Milli Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde, ardı ardına yere çakılan, içinde 38 şehitin can verdiği CASA uçakları ihalesindeki şaibeler üzerine dönemin SHP Milletvekili Tevfik Koçak, iddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı. Sonra Sarıgül, Koçak`ı aradı, kendisini CASA`nın Türkiye Temsilcisi Zeynel Abidin Erdem ile tanıştırmak istediğini söyledi. Ertesi sabah bir otelde kahvaltı yaptılar, derken soru önergesi “sahte imza” ile geri çekildi. Meclis`te yaşanan bu skandal uzun süre tartışıldı. Sahte imzayı atanın Sarıgül olduğu uzun süre tartışıldı.
Mustafa Sarıgül, meclis dışı kaldıktan sonra olaylı 1992 Şişli ilçe kongresinde, İbrahim Atmaca adındaki partilinin bir gözünün kör edildiği kongreden sonra ihraç istemiyle disipline verildi. İhraç kararını beklemeden istifa etti. Parti üst yönetimindeki destekçileri dönüşünü olanaklı kılmak için ihraç kararının çıkmasını önlemek istediler ama başaramadılar. O da Romanya`nın yolunu tuttu ve fırıncılığa başladı. Sarıgül, Romanya`da 3 ekmek fabrikası kurdu. Sonra fabrikalarını iyi bir fiyata satıp Türkiye`ye döndü. İstanbul`da 5 benzin istasyonu açtı ve bunları işletti.
7 Eylül 1995`de 335027 sicil numarasıyla Vefa Petrol AŞ, kuruldu. Kasımpaşa ve Fulya`da Shell benzin istasyonları işleten Mustafa Sarıgül`ün kurucusu olduğu bu şirketin Yönetim Kurulu üyeleri arasında İslam Yakut ve yeğeni Erhan Yakut`da vardı.
} } }