Mihalıççık, Eskişehir ilinin bir ilçesidir. 1915'e kadar Ankara'nın ilçesiydi ve Kurtuluş Savaşı'nda çok kısa bir süre Yunan işgaline uğramıştır.
Mihalıççık isminin Köse Mihal'den veya oğlu Mihalgazi'den geldiği yönünde pek çok rivayet olmakla beraber henüz kesin tarihi belge elde edilememiştir.
İlçe halkı geçimini tarım ve hayvancılıktan kazanmaktadır. İlçe toprakları genellikle dağlık ve ormanlıktır. Arazi yapısı ve ulaşım yollarına uzak olması gelişimine engel olmuş göç vermiştir. Sanayisi olmayan ilçe merkezi, doğallığını kaybetmemiş tipik bir Anadolu kasabasıdır. Kuzeyinde Sündiken dağları uzanır. Sakarya Nehri ilçenin kuzeyinden akar. Bu nehir üzerinde bulunan Sarıyar ve Gökçekaya barajları ve elektrik santralleri de Mihalıççık ilçesindedir.
Yunus Emre'ye ait türbe ve mezar da ilçeye bağlı Yunusemre mahallesinde bulunur. Bu mahallede ayrıca TCDD tren istasyonu mevcuttur. Anadolu Selçuklularından kalan Çalçı Cami, Türk-İslam mimarisinin güzel örneklerinden biri olup, Çalçı köyünde bulunmaktadır. Ayrıca yine Selçuklular zamanından kalan Çalçı Çeşmesi bulunmaktadır. İlçede Ilıcalar (Yarıkçı) mahallesinde de şifalı sularıyla ünlü kaplıcalar vardır. Koyunağılı mahallesinde linyit kömürü, Kavak mahallesinde de krom ve manyezit madenleri çıkarılır. Mihalıççık yakınlarında kaolin madeni de çıkarılır. Ulaşım İlçeye kent merkezinden 95 numaralı belediye otobüsü gelmektedir.
Eskişehir'in bir ilçesi olan Mihalıççık'da Yarıkçı Kaplıcası, Çalcı Köyü, Yunus Emre Külliyesi, Karakaya Mağarası gibi gezilecek yerler bulunmaktadır.