Metin Serezli

Metin Serezli (d. 12 Ocak 1934) Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu.

Metin Serezli (d. 12 Ocak 1934) Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okudu. 1954`de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu`nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1971`de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Usta oyunculuğunun yanı sıra, yönetmenlik de yapmıştır.

Filmografi

Sihirli Annem 2003
Son 2001
Yüzleşme 1996
Palavra Aşklar 1995
Darbe 1990
Necip Fazıl Kısakürek 1988
Kavanozdaki Adam 1987
Nefret 1984
Metres 1983
Gecelerin Kadını 1983
Sarışın Tehlike 1980
Zübük Yaşar 1980
Talihli Amele 1980
Özgürlüğün Bedeli 1977
Ceza 1974
Beddua / Günahsız Kadın 1973
Sisli Hatıralar Atıf 1972
Gümüş Gerdanlık Kemal 1972
Kopuk 1972
Falcı Kenan 1972
Unutulan Kadın 1971
Senede Bir Gün 1971
Son Hıçkırık 1971
Bütün Anneler Melektir 1971
Melek Mi Şeytan Mı? / Asrın Kadını 1971
On Küçük Şeytan 1971
Aşk Uğruna 1971
Hayat Sevince Güzel 1971
Sürgünden Geliyorum 1971
Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım 1971
Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde 1971
Ayşecik Sana Tapıyorum 1970
Yavrum Ali 1970
Seven Ne Yapmaz 1970
Şoför Nebahat 1970
Dağlar Kızı Reyhan 1969
Yaralı Kalp 1969
Ayşecik`le Ömercik 1969
Kuduz Recep 1967
Damgalı Kadın 1966
Bozuk Düzen 1965
Güzel Bir Gün İçin 1965
Sensiz Yıllar 1960
Ayşe`nin Çilesi 1958
Son Saadet 1958

Ödülleri

En iyi tiyatro yönetmeni ödülü, 1969.

Dış bağlantılar



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.