Tarihçe
Kullanmakta olan yerleşke 1969-1970 Öğretim yılında Hayvan Sağlık Memurları Meslek Lisesi olarak hizmete girmiştir. Daha sonra okul bina ve müştemilatı ile İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak hizmet vermiştir. Bakanlık Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 06.08.1986 tarih ve 22065 sayılı onayları ile 1986-1987 Öğretim yılında Malatya Fen Lisesi olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.Aynı zamanda Kurucu Müdür de olan Yahya ÖZKAN 1986-2005 yılları arasında görev yapmış olup 2005 yılında kendi isteği ile emekliye ayrılmıştır.Okulun başarısının artması için Okul idaresi, okul aile birliği ve tüm personel gayret göstermeye çalışmaktadır.
2005-2006 öğretim yılında okulda çok değişiklikler yapılmıştır. Öğrenci kayıtlarından elde edilen gelirle, hem okula hem de pansiyonda değişikliklere gidiliyor ve teknolojik bilgiler okula kazandırılıyor.
İletişim Bilgileri
Adres: Ankara Caddesi Maşti Karşısı Karakavak - Malatya Telefon: 0 422 238 01 51 Santral 0 422 238 40 53 (Müdür) Belgegeçer (Faks): 0 422 238 40 53 Elektronik Posta (E - Posta): [email protected] [email protected]Eğitim&Öğretim
Seviyesi: Lise Derecesi: LiseÖğrenim Şekli: Normal (Tam Gün)
Yabancı Dil: İngilizce ve II.Yabancı Dil olarak Almanca
Kitap Sayısı: 3192 Adet
Fen Liseleri yatılı ve karma okullardır. Ancak öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü de okunabilir. Sınıf mevcutları 24 kişidir.
Okulun Genel Özellikleri
Milli Eğitim Genel amaçları ve Temel İlkelerine uygun olarak;- Zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlamak,
- Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek,
- Öğrencileri araştırmaya yöneltmek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamak,
- Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek,
- Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde Yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamak,
- Ortaöğretim matematik ve fen programlarının günümüzün gerektirdiği yeniliğe kavuşturulması konusunda çalışmalara laboratuarlık etmek.
Bina ve Bahçe
Yerleşke ve Genel Özellikleri
ISINMA: Merkezi siteme bağlı ve sıvı yakıtla (kal-yak) yapılmaktadır.SU DURUMU :Şehir şebekesine bağlıdır. Ayrıca bir sondaj kuyumuz mevcuttur. OAB tarafından pompa denemesi ve su analizleri yaptırılmıştır. Sondaj suyu “içilebilir” özellikte temizdir.
KANALİZASYON: Şehir kanalizasyon şebekesine bağlı olmakla birlikte bazı sorunları bulunmaktadır.
AYDINLATMA : Şehir elektrik şebekesine bağlıdır.
SINIFLAR: 16 Derslik mevcuttur.
LABORATUARLAR: Fizik(2), Kimya(1), Biyoloji (1), Bilgisayar(1) olmak üzere 5 adet labaoratuvar bulunmaktadır. Laboratuar mekanları bilgisayar laboratuarı hariç uygun olmayan konumdadır. Bırakın laboratuar çalışması yapmayı kullanılacak alet-ekipman ve malzemelerin yerleştirilmesi bile sağlanamamaktadır. Kısmen biyoloji laboratuarı çalışılabilir konumdadır. Bu mekanlar sağlık ve güvenlik (Kimyasalların korunması) bakımından da sorunludur.
KÜTÜPHANE: Sınıf kitaplıkları oluşturulmamıştır. Okul Kütüphanesi ayrı bir binada bulunmakta ve ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır. Çözümlenmesi gereken acil sorunların başında gelmektedir.
ANBAR-ARŞİV: Temizlik malzemeleri (1), kırtasiye malzemeleri(1), erzak Deposu (2), genel malzeme deposu (2) ve 2 adet arşiv odası bulunmaktadır.
ATÖLYE: Yoktur.
SPOR SALONU: 1 adet kapalı spor salonu mevcuttur. Yapım ve kullanımdan kaynaklanan çok önemli sorunları mevcuttur. Bakım-onarım ihtiyacını karşılamak üzere OAB ve İdare İşbirliği ile Özel İdare Bütçesinden keşif çıkarılmıştır. Makam onayı beklenmektedir.
YEMEKHANE: Pansiyon binası 1 katı yemekhane olarak kullanılmaktadır. Gündüzlü öğrenciler de ücretini ödemek ve aylık yazılmak kaydıyla yemekhaneden yararlanmaktadırlar.
İDARE ODALARI: Müdür Odası (1) Müdür yardımcısı Odası (3) Memur Odası (3) olmak üzere 7 idare odası bulunmaktadır.
BAHÇE: 39.625 m2 alana sahip bahçe mevcuttur. Çevre düzenlemesi yetersizdir. OAB - Üniversite-Belediye-Çevre Orman Müdürlüğü vb. kuruluşlarla işbirliği yaparak Peyzaj Mimarı tarafından hazırlanacak plan doğrultusunda yeniden düzenlenecektir. Yukarıda da belirtildiği üzere bahçe içinde 1 sondaj kuyusu bulunmaktadır. Sulama amaçlı kullanılacak bu kuyunun debisi ihtiyacımızı fazlasıyla karşılayacak durumdadır.
BİLİM SANAT MERKEZİ: MFL Yerleşkesi içindedir. Okul kendine yetmezken hatalı bir karar sonucu Bilim Sanat Merkezine tahsis edilmiştir. Artık bu bina sürekli Bilim ve Sanat merkezi olarak kalmalıdır. Çünkü;odalar ona göre yapılmış ve dizayn edilmiştir.
Linkler
Malatya Fen Lisesi resmi internet adresiMalatya Fen Lisesi Öğrenci ve Mezunlar Sitesi