Lawrence Durrel
Kısaca: İngiliz yazarı (Darjeeling, Hindistan 1912). Hindistan'da geçirdiği mutlu bir çocukluk ve İngiltere'de sürdüğü taşkın bir delikanlılıktan sonra dışişleri bakanlığında çeşitli görevler aldı. Bu arada İskenderiye ve Belgrad'da İngiliz basın ateşesi olarak çalıştı. Daha sonra Kıbrıs hükümetinde genel ilişkiler müdürlüğüne getirildi. Kıbrıs'ta geçen hayatını Bitter Lemons (Acı Limonlar) adlı eserinde dile getirdi (1957). Korfu'da okuduğu Henry Miller'in Tropic of Cancer (Yengeç Dönencesi) adlı es ...devamı ☟
Kıbrıs'ta geçen hayatını Bitter Lemons (Acı Limonlar) adlı eserinde dile getirdi (1957). Korfu'da okuduğu Henry Miller'in Tropic of Cancer (Yengeç Dönencesi) adlı eseri yazarlık yetisini keşfetmesine yol açtı. Uzun süre H. Müller ile yazıştılar.
Bu mektuplarının büyük bir kısmı 1962'de yayımlandı: (Lawrence Durrell and Henry Miller. A Private Correspondence) Yunan kültürü ile Akdeniz manzaralarının etkisinde kalarak şiirlerinde ve romanlarında hayatın renkli yanlarını ele aldı. Bununla beraber zaman kavramından öte başlıbaşına bir dünya yaratmaya çalıştı.
Alexandria Quartet (İskenderiye Dörtlüsü) diye adlandırdığı dörtlü roman dizisi Justine (1957); Balthazar (1958); Mountolive (1958); Clea (1960). Bunları son iki romanı izledi: Tunc (Ne zaman) [1] ve Nunquam (Asla) [2]. Durrel'in roman dünyası gerçek sosyal sorunlardan yoksun olmakla beraber, çoğu zaman çeşitli yönleri olan bir sembol niteliği kazanmaktadır. Kişilerin birbirlerine duygusal bağlar ve ortak anılarla bağlı oldukları bu dünya cinsi hazlarla doludur.
Bu konuda henüz görüş yok.