Kurumsal Kaynak Planlama

Kısaca: Kurumsal Kaynak Planlama (KKP, ERP), işletmedeki tüm departmanların, ortak bir modüler yapı üzerinden işlem yapmalarını sağlayan bir iş çözümü uygulamasıdır. İşletmelerin işlevsel gereksinimlerini, operasyonel süreçlerin bütünlüğünü ve uyumunu koruyarak karşılamaya çalışan KKP`ler, karmaşıklaşan ve karmaşıklaştıkça da mükemmelleşmeye çalışan işletmelerin etkin yönetiminde önemli özellikler sağlar. ...devamı ☟

Kurumsal Kaynak Planlama
Kurumsal Kaynak Planlama

} } Kurumsal Kaynak Planlama (KKP, ERP), işletmedeki tüm departmanların, ortak bir modüler yapı üzerinden işlem yapmalarını sağlayan bir iş çözümü uygulamasıdır.

İşletmelerin işlevsel gereksinimlerini, operasyonel süreçlerin bütünlüğünü ve uyumunu koruyarak karşılamaya çalışan KKP`ler, karmaşıklaşan ve karmaşıklaştıkça da mükemmelleşmeye çalışan işletmelerin etkin yönetiminde önemli özellikler sağlar. Bu özelliklerin çekirdeğinde işlevsel bütünlük kavramının bulunduğunu görmekteyiz. İşletme departmanları arasındaki ilişkisel operasyonel süreçlerin, tüm taraflarca izlenebilir ve yönetilebilir olması, departmanlar arası etkileşim ve özerkliğin uygun seviyede tutulmasıyla gerçekleşebilmektedir. Bu noktada KKP`ler modüler yapıları ve gelişmiş güvenlik sistemleriyle departmanlar arası operasyonel ilişkilerin optimum düzeyde gerçekleşmesine yardımcı olabilmektedirler.

KKP`lerin sunduğu bir diğer özellik ise esnek standartizasyondur. Standart yapılarıyla işletmeleri birçok noktada uygulamanın özelliklerini referans almaya iten KKP`ler, özellikle kurumsallaşma aşamalarındaki işletmeler için güvenilir bir omurga sunmaktadırlar. Ancak kurumsallaşma süreci olgunlaşma aşamasına ulaşmış şirketlerde KKP`nin işletme yapısına adapte edilmesi daha uygun sonuçlar doğurmaktadır.

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.