Kanavcıotu

Kısaca: Kanavcıotu Familyası: Düğünçiçeğigiller (Ranunculaceae), Türkiye’de yetiştiği yerler: Batı, Doğu, Orta Anadolu ve Marmara bölgesi. Mayıs-haziran aylarında kırmızı renkli çiçekler açan, 25-50 cm boyunda, 1-2 yıllık, otsu bir bitki. Keklik gözü olarak da bilinir. Ekin tarlaları ve boş arazilerde rastlanır. Gövdeleri uçta dallanmıştır. Yapraklar çok parçalı, yaprakçıklar dar ve uzundur. Çiçekler kırmızı renkte, gövde üzerinde tek tek, 5-10 taç yapraklı ve taç yaprakların dipleri siyah le ...devamı ☟

Kanavcıotu Familyası: Düğünçiçeğigiller (Ranunculaceae), Türkiye’de yetiştiği yerler: Batı, Doğu, Orta Anadolu ve Marmara bölgesi.

Mayıs-haziran aylarında kırmızı renkli çiçekler açan, 25-50 cm boyunda, 1-2 yıllık, otsu bir bitki. Keklik gözü olarak da bilinir. Ekin tarlaları ve boş arazilerde rastlanır. Gövdeleri uçta dallanmıştır. Yapraklar çok parçalı, yaprakçıklar dar ve uzundur. Çiçekler kırmızı renkte, gövde üzerinde tek tek, 5-10 taç yapraklı ve taç yaprakların dipleri siyah lekelidir. Bütün bitki zehirlidir. Memleketimizde dokuz türü vardır.

Kullanıldığı yerler: Bitki kardiotonik glikozitler ve alkoloit ihtiva etmektedir. (% 1-2’lik infüzyonu) Kalp kuvvetlendirici ve idrar söktürücü olarak kullanılır.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.