İmge Kitabevi Yayınları

Kısaca: ı, Pertev N. Boratav'ın Masalları, Korkut Boratav'ın eşsiz ''Türkiye İktisat Tarihi'', Alaeddin Şenel'in ''İnsanlık Tarihi'' ve Norman Davies'in ''Avrupa Tarihi'' yayınevinin lokomotif kitapları olmuş, onlarca baskı yapmıştır. ...devamı ☟

'ı, Pertev N. Boratav'ın Masalları, Korkut Boratav'ın eşsiz Türkiye İktisat Tarihi, Alaeddin Şenel'in İnsanlık Tarihi ve Norman Davies'in Avrupa Tarihi yayınevinin lokomotif kitapları olmuş, onlarca baskı yapmıştır.

Yayın ilkeleri

Yayınevinin yayınlayacağı kitapların seçiminde gözönünde bulundurduğu temel ilkenin; yapıtların yenilikçilik, geliştiricilik ya da özgün katkı niteliklerini taşıması ama okunmalarının özel uzmanlık gerektirmemesi olduğu belirtilmektedir. İmge Yayın Kurulu; ırkçı, ayrımcı, cinsiyetçi, baskıcı söylemlere dayalı ya da böylesi söylemleri kullanan kitapları yayınlamayı reddetmekte de ya da yazarlardan; siyasal, kültürel, dinsel her türlü aşağılayıcı dilsel öğeleri ayıklamasını istemektedir.

Yönetim kadrosu

İmge Kitabevi Yayınlarının Genel Yayın Yönetmenliğini, sırasıyla Şebnem Çiler Tabakçı, Levent Kavas, Hayati Karakullukçu üstlendi. Bugün, bu görevi yine Şebnem Çiler Tabakçı yürütüyor. Bugüne kadar yayınevinin editörlüğünü yürüten isimler sırasıyla şöyledir: Erdal Alova, Yavuz Alogan, Mehmet Ali Kılıçbay, Tayfun Atay, Oktay Özel, Kudret Emiroğlu, Uygur Kocabaşoğlu, Suavi Aydın, Ülkü Doğanay ve Mehmet Ördekçi. Bugün ise yayınevinin editörü Can Gazalcı'dır.

Ödüllü kitapları

Yayınevinin yayınladığı ve ödüle değer görülen bazı yapıtlar şöyledir: Amerika 1954 (Demir Özlü-Sedat Simavi Edebiyat Ödülü 2004); Biyoloji Felsefesi (Elliott Sober-TÜBA Kayda Değer Eser Ödülü-2010); Ergenlik (Laurence Steinberg-TÜBA Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülü-2009), Faili Meçhul Öfke (Adnan Gerger-Yunus Nadi Roman Ödülü-2010), İsmet Paşa (Bülent Çaplı ve Can Dündar-Gazeteciler Cemiyeti En İyi Belgesel Ödülü-1999); Kadro Hareketi (Mustafa Türkeş- Tarih Vakfı Afet İnan Ödülü-2000); Türk Amerikan İlişkilerinin Tarihsel Kökenleri (Çağrı Erhan, Tarih Vakfı Afet İnan Ödülü-2002); Türkiye'de Çocukluğun Tarihi (Bekir Onur Dünya Kitap Yılın Kitabı-2005); Türkiye'de Çok Partili Dönemde Çalışma İlişkileri (Ahmet Makal-Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü-2003). Yararlanılan Kaynak: www.imge.com.tr

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.