Ilicalar

Kısaca: Doğal durumunda ve genel olarak yerden 34 C0 inin üstünde sıcaklıkla çıkan ve şifalı özelliklerden faydalanmak üzere banyo ... ...devamı ☟

Doğal durumunda ve genel olarak yerden 34 C0 inin üstünde sıcaklıkla çıkan ve şifalı özelliklerden faydalanmak üzere banyo halinde kullanılan sulara verilen ad.

Çok eski zamanlardan beri milletler, kendi yaşadıkları topraklar üzerinden fışkıran soğuk, ılık ve sıcak, lezzetli lezzeti oldukça acı ve tuzlu sularda bazı hastalıkları iyi edici özellikler arayarak, bunlardan istifade edebilmek imkanını bulmuşlardır.

Bu suların çıktığı bölgelerde, herkesin gelebileceği ve kısa ya da uzun bir tedavi süresince kalabileceği banyolar yapmışlardır. Hastalıkları iyi eden yerler oldukları gibi, aynı zamanda birer, dilenme bölgeleri de olan ılıcalar, bugün, bütün dünyada büyük ilgi gören yerlerdir.

Türkiye'de sayıları yüzleri aşan ılıcalar vardır. Bu ılıcaların suları, genel ve özel karakterleri bakımından ve iyi ettikleri hastalıklara göre çeşitli gruplara ayrılırlar. Bunların başılıcaları şunlardır: Alkali kaynaklar (mide, barsak hastalıkları, için), akratoterm kaynaklar (romatizma, deri hastalıkları, böbrek hastalıkları, felçler için, demirli kaynaklar (çeşitli kan hastalıkları için,) sisli kaynaklar (romatizma, damar sertliği ihtiyarlık halleri için) toprak alkalili kaynaklar (böbrek taşları, şeker hastalıkları için).

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.