Grup Yeniçağ
Güçlü bir müzik altyapısına sahip, newage formunda Türkçe sözlü eserleri ile dikkat çeken bir Türk Müzik grubu.Yeniçağ; üç yakın dostun (ruh üçüzünün; Ferhat Özgür Kale, Serdar Kiper ve Ömer Faruk Narlı) 15-20 yıllık birliktelikleriyle oluşan temelli, kendilerinde tezahür eden his ve duygu yoğunluğu ve bundan müteşekkil geliştirdikleri ortak bir anlatımı veya müzik dilini, benzer dalga boyundaki dostlarla paylaşım projesidir.
Albümleri:
- ŞARKIMIZ (1994)
- AZAP (1997)
- GÖLGELER (2003)
- SEBEP (2005)
Bu üç dost tamamen "synthesizer"`lar kullanarak yaptıkları enfes müzik albümleriyle hitap ettiği kitleyi hayretlere sevketmiş, kısa zamanda pek çok hayranları olmuştur.
1994 Şarkımız: İlk albümleri olup Marmara Müzik`ten 1994`ün aralık ayında yayınlandı. Kısıtlı imkanlara rağmen kendi güftelerinin yanısıra Necip Fazıl Kısakürek`in Şarkımız ile O erler ki ve de iki muhtelif anonim şiire beste yaptılar. Seslendikleri camiada synthesizer tabanlı elektronik müziği işleyenlerin ilki oldular. Yepyeni soluk olmalarına rağmen çok sevildiler.
1997 Azap: Merakla beklenen ikinci albümleri 1997 mart`ında fsf`den çıktı. ilk albümlerine nisbetle daha sağlam altyapı ve besteler ile sadece kendilerine ait sözler ihtiva ediyordu. orijinal bir enstrumantel müzik de mevcuttu... Albümün kapağındaki hazin yazının "ve bizi size bıraktık..." şeklinde bitmesi hayranlarınca yeise yol açtı. Kendilerinden senelerce ses seda çıkmaması kapandıklarına yorulurken, ta ekim 2002`de dönüşleri muhteşem olacaktı.
2002 Gölgeler: Bu kez Marmara Müzik tarafından ekim ayında yayınlanan üçüncü albümleri ilk defa geniş kapaklı ve kasetin beraberinde cd olarak çıktı. Böylece elektronik müziklerinin tam kalitesi dinleyiciye ulaşmış oldu. Kendi söz ve bestelerinin haricinde M. Fethullah Gülen`in üç şiirine orijinal besteler yaptılar. beş buçuk senelik arada boş durmamış olacaklar ki, her parçanın ritm, melodik ve altyapısı kuvvetli, kullanılan enstrumanlar da zengindi. Albüm büyük beğeni topladı.
2005 Sebep: Hayranları Gölgeler`i o kadar sevmişti ki, yeni albümün yolunu gözler olmuştu. tehirle de olsa 2005`in Ekim`inde yayınlanan "Sebep" adını verdikleri bu albümün mana ismi "ay ve güneş"ti. Yine harika, orijinal sesler, besteler, güfteler, altyapılar ve vokallerle kendilerini aşmışlardı. Her albümleri gibi bunun da tarzı farklıydı, bambaşkaydı. Büyük cesaretle ilk defa orchestral syhomny, progressive, trance, fusion, techno, flamenko, blues, jazz, trip hop vb. türleri bol efektlerle harmanladıkları altyapılarıyla yine orijinal olan bestelerinin vokal yorumları tempolu ve esnekti. Farklı altyapının farklı vokalle aynı seviyede konuştuğu bir albüm olan "sebep"te işlenen mevzu "nat"tır(Peygamberimiz Hz.Muhammed`e övgü). Albümün onbuçuk dakika süreli son parçasında kronlojik olarak mazilerinde bıraktıkları besteleri göz kırpışlarıyla sıralayarak hüzünlü melodinin akabinde yağmurla bitirmeleri kalplerde matem dalgaları estirip, akıllarda soru işaretleri bıraktılar: "acaba bu veda albüm müydü? "kapaktaki `yeniden buluşulur mu, bilinmez...` ibaresi, Azap albümündeki `bizi, size bıraktık...` ifadesiyle aynı mıydı?" şimdilik meçhuldu. yine de sevenleri, onların yanındaydı. dualarından esirgemeyecekti. onlar da bunu biliyorlardı...