Puskás, Real Madrid`e gitmeden önce Budapeşte Honví©d FC ve Macar milli takımında oynadı. 1950`ler boyunca Altın Takım olarak bilinen efsanevi Macaristan Milli Takımı`nın kaptanıydı. Sovyetler Birliği`nin 1956`da Macaristan`a askeri müdahalesinden sonra ülkesine dönmedi. FIFA`nın iki yılık boykot cezasının bitmesinden sonra İspanya`ya gitti ve efsanevi Real Madrid takımının parçası oldu. Bu takımda aynı zamanda Alfredo Di Stí©fano, Francisco Gento, Raymond Kopa, Hí©ctor Rial ve Josí© Santamaria oynuyordu.
Puskás, sol ayağıyla attığı sert şutlar ile, kariyeri boyunca çok üretken bir golcü oldu; Macar liginde oynadığı dört sezonda gol kralı oldu ve 1948 yılında tüm Avrupa liglerinin gol kralı oldu. Real Madrid`de oynarken İspanya gol kralına verilen "Pichichi Ödülü"nü dört kez kazandı. Real Madrid`le oynadığı iki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kupası finalinde toplam yedi gol attı. 1960`ta İskoçya`nın Glasgow kentindeki final maçında Alman Eintracht Frankfurt`u 7-3 yenen Real`in dört golü ondan geldi. 1964`te 37 yaşında futbolu bıraktı.
1995 yılında Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Fedarasyonu IFFHS tarafından 20. yüzyılın en iyi golcüsü seçildi.
17 Kasım 2006`da 79 yaşında öldü.
İlk yılları
Puskás, Ferenc Purczeld adıyla Budapeşte`de doğdu. Kispest takımının defans oyuncularından olan babası aile ismini Puskas olarak değiştirdiğinde on yaşındaydı. Puskas kariyerine babasının teknik direktör olduğu Kispest AC`de 12 yaşından önce sözleşme imzalayamayacağı için Miklos Kovacs takma adı ile başladı. İlk takım arkadaşları arasında çocukluk arkadaşı ve ileride Altın Takım`da takım arkadaşı olacak József Bozsik vardı. Kispest için ilk resmi maçını Kasım 1943de Nagyvárad`a karşı yaptı.Oynadığı Yıllar
Macaristan
1949`da, Kispest takımına Macaristan Savunma Bakanlığı tarafından el konuldu ve Macar Ordusunun takımı oldu, takımın ismide Budapeşte Honví©d FC olarak değiştirildi. Sonuç olarak futbol oyuncularına askeri rütbeler verildi. Puskas bu sayede ilerleyerek binbaşı oldu, bu ona bir lakap daha kazandırdı "Dörtnala giden binbaşı". Ordu klübü olarak, Honví©d en iyi Macar oyuncuları askere çağırarak takımına katabiliyordu. Bu sayede Zoltán Czibor ve Sándor Kocsis takıma dahil edildi. Honví©d`deki kariyeri süresince, Puskas klubünün beş Macar ligi şampiyonluğu kazanmasına yardım etti. Aynı zamanda 1947/48, 1949/50, 1950 ve 1953 sezonlarını gol kralı olarak tamamladı; 50, 31, 25 ve 27 gol kaydetti. 1948 yılında Avrupa Liglerindeki en golcü isim oldu.Puskas Macaristan milli takımına 20 Ağustos 1945`te dahil oldu ve Avusturya`yı 5-2 yendikleri maçta gol attı. Macaristan formasıyla 84 maça çıktı ve 83 gol kaydetti. Milli maçlardaki gol rekorları Avusturya`ya karşı iki hat-trik, Lüksemburg`a karşı bir hat-trik ve Arnavutluk`a karşı 12-0`lık maçta attığı dört golü içerir. Zoltán Czibor, Sándor Kocsis, József Bozsik ve Nándor Hidegkuti ile beraber, ard arda 32 maçta yenilmeyerek kırılamayan bir dünya rekoruna imza atan efsanevi takımın çekirdeğini oluşturdu. 2006 yılında, bu rekor hala kırılamamıştır.
Bu süre zarfında 1952 yılında Helsinki deki finalde Yugoslavya`yı 2-0 yenerek Olimpiyat Şampiyonu oldu. Puskas Olimpiyatlarda final maçındaki açılış golü dahil dört gol attı. Macar milli takımı ile İngiliz milli takımına iki kez futbol dersi verdi. 1953 yılında Wembley stadyumunda İngiltere`yi 6-3 yendiler, böylece ilk kıtalar arasında İngiliz milli takımını evinde yenen ilk futbol takımı oldular. 1954 yılındaki bir sonraki karşılaşmalarında Budapeşte`de İngilizleri 7-1 yendiler. Puskas her iki maçtada İngilizlere iki gol attı. 1953 yılında Dr. GerÅ‘ kupasını kazandılar. Bu kupa orta Avrupa takımları arasında oynanan, 1948 yılında başlayan ve beş yıl süren bir kupadır. Macaristan 11 puanla birinciliği elde etmiştir. Puskas turnuvayı 10 golle lider olarak tamamalamıştır. İtalya`yı Roma da 3-0 yendikleri maçta 1953 yılında iki gol atmıştır.
Puskas 1954 Dünya Kupası`nda ilk tur maçlarında üç gol atmıştır; Macaristan`ın Güney Kore`yi 9-0 yendiği maçta ve Batı Almanya`yı 8-3 yendiği maçta. Puskas Almanlara karşı oynanan bu ilk maçta rakip savunma oyuncusu Kohlmeyer`in kasti tekmesiyle ayak bileğinden sakatlandı ve Brezilya ile Uruguay`a karşı oynanan çeyrek final ve yarı final maçlarını kaçırdı. Bu maçlar Macaristan için diğer iki maçtan çok daha zor maçlardı.
Puskas tam olarak iyileşmemesine rağmen Batı Almanya ile oynanan 1954 Dünya Kupası finalinde oynadı. Buna rağmen, turnuvadaki dördüncü golünü atarak maçın altıncı dakikasında takımını öne geçirdi. Bundan iki dakika sonra Czibor`un attığı ikinci golle turnuva öncesi favori gösterilen Macarlar kupayı alacak gibi görünüyordu. Buna rağmen, Batı Almanya devre öncesi iki golle geri döndü ve işler tersine dönmeye başladı. İkinci yarıda oyunun bitimine altı dakika kala Almanlar üçüncü golü buldu. Maçın sona ermesine iki dakika kala Puskas beraberlik sayısını buldu, fakat İngiliz hakem tarafından tartışmalı bir şekilde gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Macaristan 3-2 kaybetti ve yenilmezlik rekorunun sonu oldu.
Bu meşhur Macar takımı 1956`nın ilk aylarında bir turne için Türkiye`ye geldi. Turnenin yoğun kar yağışı yüzünden iki kez ertelenen son maçında İstanbul`da Mithatpaşa Stadyumu`nda Türkiye`ye 3-1 yenildiler. Bu, Macaristan Milli Takımı`nın 1952`den beri aldığı ikinci yenilgiydi.
1956 yılında Honví©d Avrupa Kupalarına katıldı ve ilk turda Athletic Bilbao ile eşleşti. Honví©d deplasmanda 2-3 kaybetti, fakat kendi evlerindeki rövanş maçını oynayamadan Sovyetler Birliği Budapeşte`ye askeri müdahalede bulundu. Oyuncular Macaristan`a dönmeme kararı aldılar ve Bürüksel`e geçerek rövanş maçını Kral Baudouin Stadyumu`nda oynadılar. Puskas`ın golüne rağmen maç 3-3 sona erdi ve Honví©d elendi. Turnuvadan elendikten sonra oyuncular Budapeşte`den ailelerini çağırdılar, FIFA ve Macar futbol otoritelerinin muhalefetine rağmen İtalya, Portekiz, İspanya ve Brezilya`ya tur düzenlediler. Avrupa`ya döndükten sonra, oyuncular kendi yollarına ayrıldı. Bozsik gibi bazıları Macaristan`a geri döndü. Czibor, Kocsis ve Puskas gibi diğerleri Batı Avrupa`da yeni klüpler buldular. Evett.. İNGİLTERE-MACARİSTAN maçı onun için çok önemliydi çünkü ingiliz milli takımı onun hakkındaki ilk düşünceleri şöyleydi"Şu ufak,şişman delikanlıyada bakın.Sahada onu yok edeceğiz"1953 yılında İngiliz takımı kaptan Ferenc Puskas hakkında bunları söylüyordu.İngiliz spor tarihinde çok az hüküm bu kadar yanlış olmuştur.90 dakika sonunda Macaristan İngiltere`yi 6-3`lük skorla sahadan silerken,İngiltere`yi Wembley Stadı`nda yenen ilk takım olarak tarihe geçti.