Fatma Karanfil

Fatma Karanfil   (d. 3 Şubat 1952 - Eskişehir)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Bu makalenin ilgili olduğu konu başlıkları: fatma karanfil, 1952, 3 åžubat, aktris, aktör, ali kocatepe, antalya film åženliği, fosforlu cevriyem, lcc language and culture center, ses dergisi
Fatma Karanfil   (d. 3 Şubat 1952 - Eskişehir)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

LCC`de eğitim alan sanatçı, 1968`de Ses Dergisi yarışmasında kazandığı üçüncülükle sinemaya başladı. 1975`te Ali Kocatepe ile evlenip daha sonra ayrılan sanatçı; 1976 - 1980 yılları arasında seks filmleri furyası döneminde Londra`ya tekstil eğitimi almaya gitti. 1984`te ikinci kez evlendi. Göğüs kanserine yakalanıp, atlattıktan sonra, 2001`de yeniden sahnelere döndü.

Ödülleri

  • 1968 - Ses Dergisi Üçüncülük Ödülü
  • 1968 - İzmir Gazeteciler Cemiyeti ``Yılın Sanatçısı Ödülü``
  • 1972 - Ankara Gazeteciler Cemiyeti ``Yılın Sanatçısı Ödülü ``
  • 1972 - 9. Antalya Film Şenliği - Altın Portakal ``Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü `` (Üvey Ana filmi ile)
  • 1972 - ``Yılın Sanatçısı Ödülü``


Filmografisi

  • Yusuf`un Annesi - 2007
  • Elveda Derken - 2007
  • Kınalı Kuzular: Son Nefes - 2007
  • Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru - 2007
  • Kınalı Kuzular: Üç Kardeş - 2007
  • Annemin Gelini - 2006
  • Gülpare - 2006
  • Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz - 2006
  • Üç Kadın - 2005
  • Çocuklar Ne Olacak - 2004
  • Kumsaldaki İzler - 2002
  • Evli ve Çocuksuz - 2002
  • Çocuklar Duymasın - 2002
  • Kınalı Kar - 2002
  • Kadın Yapar - 1972
  • Kahpe / Bir Kız Böyle Düştü - 1972
  • Zorbanın Aşkı - 1972
  • Kaçaklar - 1971
  • Süper Adam - 1971
  • Adını Anmayacağım - 1971
  • Cilalı İbo Yetimler Meleği - 1971
  • Genç Kızlar Pansiyonu - 1971
  • Görünce Kurşunlarım - 1971
  • Kanım Vatan İçin - 1971
  • Mavi Boncuk Lassi - 1971
  • Üvey Ana - 1971
  • Yosmalar Tuzağı - 1971
  • Keloğlan Aramızda - 1971
  • Sevgili Muhafızım - 1970
  • Öp Beni - 1970
  • Hoş Memo - 1970
  • Paralı Askerler - 1970
  • Civan Ali - 1970
  • İki Aşk Arasında - 1970
  • Kan Yağmuru - 1970
  • Müthiş Türk - 1970
  • Şıllık - 1970
  • Komando Memet - 1970
  • Linç - 1970
  • Ayşecik Sana Tapıyorum - 1970
  • Dağlar Kızı Reyhan - 1969
  • Fosforlu Cevriyem - 1969
  • Sonbahar Rüzgarları - 1969
  • Çakırcalı Mehmet Efe - 1969
  • Allah Aşkı Yarattı - 1969
  • Günah Bende mi? - 1969
  • Mezarımı Taştan Oyun - 1969
  • Namus Fedaisi - 1969
  • Cesur Kabadayı - 1969
  • Hazreti Ali - 1969
  • Ömür Boyu - 1969
  • Allahın Aslanı Ali - 1969
  • İki Günahsız Kız (İki Hikayeli Film) - 1969
  • Yaşamak Ne Güzel Şey - 1969
  • Kezban - 1968
  • Ömrümün Tek Gecesi - 1968
  • Kara Battal`ın Acısı - 1968
  • Sarmaşık Gülleri - 1968
  • Yakılacak Kitap - 1968


Linkler



Oyuncu-taslak

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

1952 aktris aktör ali kocatepe fosforlu cevriyem lcc language and culture center ses dergisi

Görüşler

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Okuma Önerileri

Gümüşpınar, Orhaneli
3 yıl önce

Gümüşpınar, Bursa ilinin Orhaneli ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşpınar, Orhaneli, 1984, 1989, 1994, 1997, 1999, 2000, 2004, 2007, Asfalt, Bursa
Fatma Karanfil
3 yıl önce

Fatma Karanfil   (d. 3 Şubat 1952 - Eskişehir)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Fatma Karanfil, 1952, 3 Şubat, Aktris, Aktör, Ali Kocatepe, Antalya Film Şenliği, Fosforlu Cevriyem, LCC Language and Culture Center, Ses Dergisi
Elveda Derken (dizi)
3 yıl önce

Kanal D'de yayınlanan dizi.

Elveda Derken (dizi), 2007, Ece Uslu, Fatma Karanfil, Kanal D, Türkçe, Osman Yağmurdereli, Seda Güven, Günay Uysal, Yağmur Ajans, Sait Genay
Davulalan, Yıldızeli
3 yıl önce

Davulalan, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Sivas iline 80 km, Yıldızeli ilçesine 32 km uzaklıktadır.

Davulalan, Yıldızeli, 1984, 1989, 1994, 1997, 1999, 2000, 2004, 2007, Akkoca, Yıldızeli, Akpınar, Yıldızeli
Türkan Şoray
2 yıl önce

Türkan Şoray 28 Haziran 1945'de İstanbul’da doğdu. Babası Halit Şoray devlet demir yollarında memur, annesi ev hanımıydı. Maddi imkanlar

Türkan ݞoray, Türkan ݞoray
1960'ların Türk filmleri
3 yıl önce

1960'lı yıllarda Türkiye'de 1687 film çekilmiştir.

1980'lerin Türk filmleri
3 yıl önce

1980'li yıllarda Türkiye'de 1139 film çekilmiştir.

Diclehan Baban
3 yıl önce

Diclehan Baban   (d. 3 Mayıs 1934, İstanbul - ö. 3 Aralık 1978, İstanbul)   Şarkıcı, sinema oyuncusu.

Diclehan Baban, 1934, 1978, 3 Aralık, 3 Mayıs, Ah Güzel İstanbul, Battal Gazi, Sanatçı, Taslak, Otobüs Yolcuları, Şoför Nebahat
1972 Antalya Altın Portakal Film Festivali
3 yıl önce

9. Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, 1 Haziran ve 10 Haziran 1972 tarihleri arasında gerçekleşti.

1972 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 10 Haziran, 12 Eylül Darbesi, 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1966 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1968 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1969 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1970 Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali
Antalya Altın Portakal Film Festivali (Ödüller)
3 yıl önce

En İyi Film

Antalya Altın Portakal Film Festivali (í–düller), 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973