Tanju Taşçılar | Kuruluş =Ekim 2006 | Fiyat = Ücretsiz | Site = Enixma | Enixma, açık kaynak yazılımlar konusunda yayın yapan bir e-dergidir. Ekim 2006 döneminden beri yayın hayatına devam etmektedir. Her ayın birinde, enixma.org adresinde yeni sayısı indirilmek üzere hazır bulunur. Temel hedefi, açık kaynak kodlu işletim sistemleri ve yazılımların tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşması için bilgilerini bir çatı altında toplayan, tecrübeli bir yazar kadrosuna sahiptir. Dileyen herkes, dergi kurallarına uyduğu taktirde yazar olabilir.
Bu nedenle Enixma, ülkemizde e-dergi yayıncılığında önemli bir yer tutmaktadır.
Derginin tasarımı geliştirilirken, açık kaynak bir program olan, Scribus (Bir Açık Kaynak Masaüstü Yayıncılık Programı) kullanılmaktadır.
"Bugün için ticari bir yan olmamakla biklikte, gerektiğinde destekçi ve reklam kabul edilebilen bir e-dergidir. Gelir getiren durumlarda `Para kazanmak için Linux` değil, `Linux için para kazanmak` ilkesiyle hareket etmektedir."
Enixma`da Linux kullanmaya yeni başlayan kişiler için anlaşılır ipuçlarının yanı sıra, masaüstü programları, grafik, sistem araçları, linux dağıtımları, kabuk programlama, pic programlama gibi konuların dışında açık kaynak camiasında yaşanan gelişmelere de sıklıkla yer verilmektedir.
Ülkemizde açık kaynak programların kullanılırlığının artması sonucu, bu alanda aranan bilgi açığının giderek daha fazla artması, bununla beraber kaliteli yazar kadrosunu sürekli canlı tutması ile Enixma, hem yayın kalitesini arttırmakta, hem de okuyucu kitleye daha fazla bilgi sağlamaktadır.
Ülkemizde, programcılık ve linux alanındaki uzman sayısının artması sonucu, yayın kalitesinin sürekli artması tahmin edilmektedir.
Sürekli Yazar Kadrosu
Aralık 2007 itibariyle yazar kadrosu şu şekildedir.Katkıda Bulunan Konuk Yazarlar
- Fırat Kutlu
- Ramazan Utku
Başarılar ve Ödüller
LKD 2007 Yılı En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması ÖdülüLinkler
Resmi Web SayfasıDergide yazar olmak isteyenler için yapılmış gerekli açıklama
Fazla Mesai
Scribus ile geliştirilen dergiler
Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 2007