Egitim Tanımları
Kısaca: Tarih boyunca eğitimin ana amacı, kültürün tüm nesillere yayılmasını sağlamaktır. Eğitim bir insan doğar doğmaz başlar ve ömür boyudur. Hatta bazı ailelerin bebekleri doğmadan önce anne karınında müzik dinletme ve hikaye okumanın da bebeğin daha zeki olacağına inandıkları vesilesi ile; insan doğmadan önce de eğitim başlar diyebiliriz. Bazı insanlar için, hayatın zaferleri ve yenilgileri geleneksel eğitimden çok daha mühimdir. (Mark Twain : "Okulun eğitimime müdahele etmesine asla izin vermem. ...devamı ☟
Eğitim bir insan doğar doğmaz başlar ve ömür boyudur. Hatta bazı ailelerin bebekleri doğmadan önce anne karınında müzik dinletme ve hikaye okumanın da bebeğin daha zeki olacağına inandıkları vesilesi ile; insan doğmadan önce de eğitim başlar diyebiliriz. Bazı insanlar için, hayatın zaferleri ve yenilgileri geleneksel eğitimden çok daha mühimdir. (Mark Twain : "Okulun eğitimime müdahele etmesine asla izin vermem.") İnsanların davranışları, tutumları, yaşama bakış açılarının şekilalmasında ailesel eğitim, insan eğitimindeki en mühim adımı oluşturur.
Geleneksel eğitim, toplum halkının gençleri eğitme hususunda kabul ettiği bir irtikaptır. Geleneksel eğitim sistematik ve bilgiye adanmış olabilir, ancak bir çok toplumda bu eğitimin toplumları savaşlara, medeni dünya kurallarına göre suç işlemeye itebilir.
Geçmiş zamanlarda eğitim bir aile ferdinden diğer bir aile ferdine geçerken (Misal olarak Anne kızına yemek pişirmeyi, baba oğluna avlanmayı öğretirdi.) , ilk kez Sümerliler döneminde eğitim okuma ve yazma'nın baz olduğu günümüz geleneksel eğitim şeklini almaya başlamıştır. Bir konu üzerine uzman olmak isteyenler ise, ya aile bireylerinden eğitim alır ; ya da konu üzerine bir uzmanın yanında önce çaylaklık (staj) ardından asistanlık dönemi geçirirlerdi. Kendileri uzman olduklarından sonra, yeni çaylaklara ve asistanlara uzmanlıklarının sırlarını öğretirlerdi.
Bu konuda henüz görüş yok.