Eskiden Ağın ilçesine bağlıyken, 1998 yılında ulaşım kolaylığı nedeniyle Keban`a bağlanmıştır. Köyün ilçeye uzaklığı 20 km.dir. Hane sayısı 38, nüfusu 134`tür. Köy Keban Baraj Gölü ile bitişiktir. Geçim, bağ, bahçe, hayvancılık, çiftçilik ve balıkçılık ile sağlanmaktadır. En önemli yerlerinden birisi Mineyik Höyüğüdür. Gölün karşı kıyısında Munzur dağları uzanır. Köy zamanla göç vermiş ve nüfusu azalmıştır. Ancak son yıllarda özellikle ekonomik iyileşme ve terör korkusunun azalması ile köye yapılan ziyaretler artmaktadır.
Dürümlü Ecürü
Batı illerinde bir tür hıyara ecür ya da acur denirken, Elazığ`da ecür bir tür hoş kokulu kavun`a denmektedir. Köyde bu meyveden bolca üretilmekte ve tüketilmektedir. Görünüş olarak kavundan daha ufak ve oval boyutlarda olan ecür, daha mayhoş ve küçük çekirdeklere sahiptir.Köy Mensupları
Dürümlü köyü, tıpkı karadenizin Temel`i gibi çevresine neşe ve erdem saçan büyükleri barındırmıştır. Her birisinin kendi hayatlarında başlarından geçen ilginç ve komik bir olay sebebiyle birer lakaba sahiptirler. Bazıları:- Ali Bilgin Hoca (Hoca Ali Efendi) -- Köyün uzun zaman imamlığını yapmıştır.
- Mustafa Bilgin (Mısto Kivre) -- Kirve sünnet düğünlerinde çocuğun düğününü organizatörüne verilen isimdir.
- Mehmet Kırtaş (Kırtaş Emmi) -- Köyün uzun zaman muhtarlığını yapmıştır.
- Ali Paşa Özer (Ali Paşa Dayı) -- Köyün ileri gelenlerinden Paşagil ailesinin büyüğüdür. (Rahmetli)
- Halise Bozkurt -- Köyün terzisidir. Yıllardır Elazığ`da yaşamaktadır.