Kavram olarak Dalit
Sistemin tümüyle dışında ve altında kabul edilen 200 milyon kadar Hintli var ki, bunlara dalit deniyor. “Dalit” kelimesi, Hindistanda “dokunulmaz” anlamına geliyor. Dalitlere, “dokunulmazlar” denilmesinin nedeni, tuvaletlerin (elle) temizlenmesi, ölenlerin gömülme işlemi, hayvanların bakımı gibi diğer kastlarda bulunan Hinduların iğrendiği ve aşağılayıcı bulduğu işlerin yaptırılmasıdır.Bu sebepten dokunulmayacak kadar pis olarak görülürler ve sıradan bir insanmış gibi karşılanmazlar. Küçük dalit çocukları okulda eğitim alamaz ve dalitler diğer sınıflardan biriyle evlenemez.
Sözcüğün Kökleri
Dünyaya gelen her altı Hintliden biri, doğduğu andan itibaren kast sisteminin altında ezilmeye ve bu şekilde yaşamaya mahkum oluyor. Bu kişiler, Dokunulmazlar. Kast sözcüğü, ırk karşılığı bulunan Portekizce deki ”casta” kelimesinden geliyor. Kast, farklılıklar ve yetkiler bakımından yukarıdan aşağıya doğru kesin çizgilerle belirlenmiş, en uygun haliyle Hindistan`da görülen toplumsal sınıflardan her biridir.Kast Sınıfları
Hindistan da yaklaşık 3000 yıldan beri süren kast sisteminde yer alan sınıflar ise şu şekilde:Brahmanlar En tepede bulunan ve beyaz tenli Hintlilerin oluşturduğu bu kastın mensuplarından, ülkenin yöneticileri ve din adamları belirleniyor.
Kşatriyalar bu sınıfta ise soylular yer alıyor.
Vaikyalar bu kastta bulunan insanlar genellikle ticaretle uğrasan kişiler.
Sudralar işçi ve sanatkarlar sınıfı.