Hukuk eğitimi gördü. 24 yaşına kadar avukatlık yaptı. Ancak TV şovlarına çıkması nedeniyle, Ankara Barosu "sanatçılığın ve sunuculuğun avukatlıkla bağdaşmadığı" iddiasıyla Cenk Koray`ı ihraç etti. Cenk Koray itiraz ederek, tekrar Ankara Barosu`na alındı. Ancak bir süre sonra bu kez, barodan istifa etti ve avukatlığı tamamen bıraktı.
Uzun süre tenis hakemliği yaptı. Yönettiği maçlarda yaptığı şovlarla dikkati çekti ve TRT`den teklif aldı. İlk programı Halit Kıvanç`ın sunduğu yarışma programı "Bildiklerimiz, Gördüklerimiz, Duyduklarımız" oldu. Kıvanç, programın olduğu gece önemli bir maçı sunmak üzere yurtdışına çıkınca, programı onun yerine Cenk Koray sundu ve bu şekilde sunuculuk yaşamı başladı.
Cenk Koray, 1973 - 1976 yıllarında Son Havadis adlı gazetede çalıştı. Bir ara reklamcılık da denedi ancak 1974 yılında yeniden sunuculuğa başladı. Uzun süre Pazar eğlence programları başta olmak üzere şovmenlik yaptı. Özellikle bu programlar içinde sunduğu ufak yarışmalarla anıldı. Bu yarışmalar içinde en popülerlerinden biri "Tele Kutu" oldu. 1989`da kalp krizi geçirene dek, sunculuğu devam ettirdi.
Daha sonra Akşam Gazetesi`nde yazar olarak görev aldı. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Cenk Koray, iki yıl Beşiktaş Jimnastik Kulübü`nün basın sözcülüğünü yaptı.
1996 yılında yazdığı "Kur`an - İslamiyet, Atatürk ve 19 Mucizesi" adlı kitabı ülke çapında tartışmalara sebep oldu.
Ölmeden bir kaç sene önce 31 Ağustos 1996`da 19 yaşındaki oğlu Nihat`ın kendi kollarında ölmesi ile büyük bir acı yaşadı. Cenk Koray, 23 Temmuz 2000 günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Filmleri
Kitapları
- 1995 Rutubet
- 1996 Kur`an - İslamiyet, Atatürk ve 19 Mucizesi
- 1997 Atatürk ve Din