CEMAL NAR.
07.01.1955 yılında Kahramanmaraş`a bağlı Hartlap köyünde doğar. Köyünde başladığı İlkokulu şehrinde bitirir. (1966), Yatılı sınavlarını kazandığı için Devlet O`nu Diyarbakır İmam Hatip Okulunu gönderir. Diyarbakır İmam Hatip Okulunda bir yandan derslerine çalışırken, bir yandan da roman, hikaye ve şiir kitaplarını okur, Türkiye`deki İslamcılık, milliyetçilik ve batıcılık gibi fikir akımlarını tanımaya çalışır.
Oradan mezun olduğu 1973 Yılında Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü`ne kaydolur.Yeni okulu her bakımdan eğitime uygundur. Sakin ve huzurlu bir ortamdan ve yatılılığın verdiği avantajlardan faydalanır ve vakitlerinin çoğunu dersler ve okumalarla geçirir. Daha önce tanıdığı yazarların yanında Elmalılı Hamdi Efendiyi, İsmail Fenni Ertuğrul`u, Babanzade Ahmed Naim Efendi`yi, Tahiru`l Mevlevi`yi, Ahmet Hamdi Akseki`yi, Sezai Karakoç`u, Nuri Pakdil`i, Nurettin Topçu`yu, Hayrettin Karaman`ı, Kadir Mısıroğlu`nu, Mehmet Kaplan`ı tanır. Ülke dışından ise Muhammed Kutup, Mevdudi, Muhammed Hamidullah, Hasan el-Benna, Said Havva, Ebu`l Hasan en-Nedvi, Numan Şibli, Malik b. Nebi etkilendiği isimlerdir. Büyük Doğu, Diriliş, Mavera, Edebiyat, Düşünce, Hareket, Yeni Nesil, Sebil takip etmeğe çalıştığı dergiler arasındadır. Sırat-ı Müstakim ve Sebilü`r Reşad dergilerini kütüphaneden alır ve araştırır.
1977 yılında Andırın Lisesine Din Dersi öğretmeni olarak, 1980 de Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi`ne Meslek Dersleri Öğretmeni olarak atanır.Öğretmenliği yanında uzun yıllar çeşitli ortamlarda dersler, seminerler, konferanslar ve camilerde va`zlar vererek halk eğitimine katkı sağlar. Çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yayınlar. Özellikle Ramazan aylarında Kahramanmaraş`ta Ulu Camide verdiği ikindi va`zları ve Arasa Camiinde verdiği Cuma va`zları kasetlere alınıp dağıtıldığından geniş etkiler uyandırmış ve yararlı olmuştur.Va`zlarında konular, öğretmenlikten gelen bir alışkanlıkla belli bir plan çerçevesindedir. Dili sade ve heyecanlıdır. İlmi konular güncel örneklerle sunulduğu için rahat dinlenir. Konuşmalarında ana Kaynak Kur`an ve sünnettir. Kıssaları asr-ı saadetten seçer ve konuları mümkün olduğu kadar çağımızla irtibatlandırarak sunar ve çok yakında yaşanmış güncel olaylar veya haberlerle destekler. Konuların hikmet ve maslahat yönünü, bireysel ve toplumsal yarar veya zararlarını, bulabildiği kadarıyla ilmi belge ve istatistiklerle anlatır ve dinleyicilerinin aklını ikna etmeye önem verir.
İlk kitabı 1994 yılında“Ukde” yayınlarından çıkan “Anılar ve İbretler” dir. Daha sonra aynı yayınevinden 1996 yılında “Bu sistemden İslama” ve “İslamlaşma Bilinci”, 1997 de “İslam Sancısı”, 1998 de “Arş Gölgesi”, ve “Tasavvufun Anahtarı” yayınlanır. Yazarın “Alimin Önderliği”, “İlim ve İktidar”, “İnançta Arınma”, “Aydınlanma Yolu Tasavvuf”, “Semavi Sofra” isimli kitapları bitmiş olup baskıya hazırlanmaktadır.
Bir yandan bir gurup arkadaşıyla beraber İslam`ın temel eserlerini okumaya devam eden Cemal Nar, bir yandan da yazma ve irşat çalışmalarını sürdürür. Evli ve dört çocuk babasıdır.1