Bursa Hakimiyet Gazetesi, 1950`de Hakimiyet adı ile yayınlanan yerel gazetenin 1974`te el değiştirmesi ile Bursa Hakimiyet adını almıştır.
1946`dan itibaren Demokrat Parti`nin Bursa`daki basın organı olarak işlev gören ve 1 Ocak 1950`de kapanan Doğu Gazetesi`nin yerini alan Hakimiyet, 1950 seçimlerini Demokrat Parti`nin kazanması üzerine iktidar partisi yayın organı olmuştu. Partinin Bursa il başkanı Hayri Terzioğlu, gazetenin sahibi idi. Hakimiyet, 1970`ler boyunca Bursa`da yerel basının tek önemli temsilcisi konumundaydı.
1974`te İstanbul`da yayımlanan Günaydın Gazetesi sahibi VEB ofset ile Bursa`da gazeteler başbayiliği yapmakta olan Armağan Gerçeksi Bursa`da modern bir yerel gazete çıkarma düşüncesiyle biraraya gelerek Bursa Gazetecilik ve Yayın A.Ş`yi kurdular. Bursa okuyucu kitlesinin alışkanlıkları ve siyasi eğilimlerini gözönünde bulundurarak Hakimiyet Gazetesi`ni satın almaya karar verdiler; Hayri Terzioğlu`dan gazetenin isim ve yayın hakkını satın aldılar. Hakimiyet`in son sayısı 10 Eylül 1974`te yayımlandı. Bursa`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 52. yıldönümü olan 11 Eylül 1974`te Bursa Hakimiyet yayın yaşamına başladı.
Bursa Hakimiyet, o yıllarda Bursa`da bilgisayarda dizilen; ofset tekniğiyle renkli olarak basılan tek gazeteydi. Bursa yerel haberlerinin yanısıra ülke ve dünya gündemi ile ilgili haberleri de yayımlamaktaydı. Bursa Hakimiyet`in kuruluşunda 1986 sonuna kadar genel yayın yönetmenliğini Saruhan Ayber yürüttü.
Bursa Hakimiyet 1987`de Sönmez Holding tarafından satın alındı.