İngiliz Batı Hint Adaları (İngilizce: British West Indies), aralarında Anguilla, Cayman Adaları, Turks ve Caicos Adaları, Montserrat, Britanya Virjin Adaları, Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Dominika, Grenada, Jamaika, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Britanya Guyanası (şimdi Guyana) ve Trinidad ve Tobago'nun bulunduğu Batı Hint Adaları'ndaki İngiliz toprakları. 1950'ler ve 1960'lardaki dekolonizasyon döneminden önce bu terim, bölgedeki Britanya İmparatorluğu'nun bütün kolonilerini kapsamak için kullanılıyordu. Bölgenin çoğunun Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazanmasını takiben, günümüzde Commonwealth Karayipleri terimi kullanılmaktadır.
1912'de İngiliz hükümeti, İngiliz Batı Hint Adaları'nın oluşturan bölgeyi farklı kolonilere böldü. Bu koloniler sırasıyla Bahamalar, Barbados, Britanya Guyanası, Britanya Hondurası, Turks ve Caicos Adaları ve Cayman Adaları'nı da içerek Jamaika Kolonisi, Trinidad ve Tobago, Windward Adaları ve Leeward Adaları idi. 1958 ve 1962 yılları arasında, Britanya Virjin Adaları ve Bahamalar dışındaki tüm ada bölgeleri Batı Hint Adaları Federasyonu altında örgütlendi. Federasyonun tek bir ulus olarak bağımsız hale geleceği umuluyordu, ancak yetkileri sınırlı olan Federasyonu 1962'de dağıldı.
Britanya Denizaşırı Toprakları'ndaki Anguilla, Bermuda, Britanya Virjin Adaları, Cayman Adaları, Montserrat ve Turks ve Caicos Adaları dışında bölge artık tamamen bağımsız egemen devletlerden oluşmaktadır. Bu egemen devlerin hepsi İngiliz Milletler Topluluğu içinde kalmaya devam etmektedir. İngiliz Milletler Topluluğu'nun yanı sıra, bölgedeki egemen devletler, Karayip Ortak Pazarı, Amerikan Devletleri Örgütü, Karayip Devletleri Birliği, Dünya Ticaret Örgütü, Birleşmiş Milletler ve Karayip Kalkınma Bankası gibi çeşitli uluslararası kuruluşlara katıldı.