Bekir Berk
Kısaca: BEKİR BERK Hukukçu, gazeteci ve yazar. 1926 yılında Ordu'da doğdu. İlk öğrenimini İstanbul Beşiktaş'ta gördü. Ortaokulu Gaziosmanpaşa Ortaokulunda, liseyi Balıkesir Lisesinde okudu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde lise bitirme ve devlet olgunluk imtihanlarına girip, diploma aldı. İstanbul Hukuk Fakültesine girip 1951 senesinde mezun oldu. İstanbul adliyesinde bir yıl staj yaptıktan sonra avukatlık ruhsatını aldı. İstanbul Barosuna kaydolarak avukatlığa baş ...devamı ☟
1953-1973 seneleri arasında yirmi yıl müddetle avukatlıkta bulundu. Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in ve Said-i Nursi'nin avukatlığını yaptı. Avukatlık vazifesinin yanında çeşitli milliyetçi dernek ve kuruluşlarda vazife aldı. Milli Türk Talebe Birliği, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Milli Türk Talebe Birliğine bağlı dernek toplantısında Komünizmle Mücadele Komisyonu Üyeliğine seçildi. Türk Kültür Ocağı adlı cemiyetin iki devre başkanlığında bulundu. Ayrıca Milliyetçiler Federasyonu Başkanlığını yürüttü. Bir yıl müddetle Milliyetçiler Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığında bulundu. Said-i Nursi'nin ve Risale-i Nur talebelerinin savunmalarını kabul ettiği için bazı dernek mensuplarının itiraz etmeleri üzerine Milliyetçiler Derneğinden istifa etti. Bütün mesaisini, dini faaliyetlerinden dolayı tutuklanan Müslümanların savunmasına ayırdı.
1973 yılında hac vazifesini yerine getirmek üzere Hicaz'a gitti. Hac vazifesini ifa ettikten sonra Suudi Arabistan'ın Cidde Radyosu Türkçe Yayın Bölümünde çalıştı. 1989 yılında yaş haddi sebebiyle çalışma akdi sona erdiğinden Türkiye'ye döndü.
Sakin ve mütevazi bir hayat yaşamaya devam etti. Tutulduğu kanser hastalığından kurtulamayarak 14 Haziran 1992 Pazar günü İstanbul'da vefat etti. Fatih Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Eyüp Kabristanlığına defnedildi.
Bütün ömrü mücadele ile geçen Bekir Berk'in, çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri bulunduğu gibi, çeşitli eserleri de vardır. Sabahaddin Aksakal tarafından yayınlanan Hakkın Müdafaası adlı eserde bazı müdafaaları yayınlandı. Eserlerinden bazılarının isimleri ise şunlardır:
Komünizme Karşı Mücadele, Dünya Anayasalarında Din, Patrikhane ve Kıbrıs, Mülakat, Ankara Davası, İslami Hareket, Müslümanlar Kızıllarla Bir Tutulamaz, Kanunsuz Suç Olmaz, İlmi ve Hukuki Açıdan Nurculuk Davası, Kararlar (I-II), İthamları Reddediyorum, Hakkın Zaferi İçin, Zafer Bizimdir, Türkiye'de Nurculuk Davası, Körfez Fitnesi.
Kaynak: Rehber Ansiklopedisi
Bu konuda henüz görüş yok.