23 Ekim 1915 te Çorum`da doğmuş, 20 Ekim 1978 tarihinde İstanbul`da vurularak öldürülmüştür. Ölüm tarihi doğumundan 3 gün öncedir, elektrik fakültesinin 1979 yılı bütçesini Maliye Bakanlık`ında savunacaktır fakat kendisi çok önem vermese de aile üyeleri için doğum gününde beraber olmak önemlidir. Bu nedenle gidişini birkaç gün erteler ve o günlerde de katledilir.
Ailesinin 3 çocuğundan 2.sidir. Annesini küçük yaşta kaybeder ve babası tekrar evlenir, bu evliliğinden de 3 çocuğu olur. Babası Suheyp Bey şimdiki adıyla siyasal bilgiler fakültesinden mezun olmuştur. Van, Aydın, Edirne gibi pek çok ilde valilik ve Çorum milletvekilliği yapmıştır. Babasının görevleri nedeniyle çok defa şehir değiştirmişlerdir. Liseyi Adana`da 1932 yılında bitirir ve o zamanki adıyla İstanbul Mühendis Mektebine girer. Ünlü beyin cerrahı Feyyaz Berkay ile beraber Çorum`dan İstanbul`a trenle gelirler. Vapurla Eminönü`ye geçerler ve yürüyerek Gümüşsuyu`na gelirler. Bedri Bey oldukça yorulmuştur ve burada Mühendis Mektebine girmeyi deneyeceğini söyler, arkadaşı Feyyaz Bey ise Beyazıt`a gidip Cerrahpaşa Tıp Fakültesini denemek için ayrılır ve sonunda ikisi de dallarında yetkin birer bilim insanı olurlar. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için PTT`den aldığı bursla okur. 1937 yılında Fransa`ya yollanarak Paris`te Ecole Nationale Superievre Des Telecommunications`da 2 sene burslu olarak okur. Mühendis Mektebinde yalnız inşaat ve makine bölümleri olduğu için onunla gidenler genellikle inşaat mühendisliğini seçerler fakat Bedri Bey elektrik mühendisliğini seçer. 1939 yılında yurda dönüşünün ardından kendi gibi elektrik mühendisliğinde okuyanlarla beraber İTÜ Elektrik Fakültesini kurarlar.
Yurda döndüğü 1939 yılından üniversiteler kanunun çıktığı 1947 yılına dek Yüksek Mühendis Mektebindeki görevlerinin yanında PTT fen müfettişliği ve telsiz mühendisliği yapmıştır. 1947 yılından itibaren yalnızca İTÜ`de çalışmış ve bu dönemde çeviri yaparak ek gelir elde etmeye çalışmıştır. 1939 da doçent 1948 yılında ise profesör olmuştur. 1948-1954 yıllarında telgraf-telefon tekniği kürsüsünde, 1954-1960 arasında ise telekomünikasyon tekniği kürsüsünde profesörlük yapmıştır. 1954 teki kuruluşunda 1957 yılına dek İTÜ Teknik Okulu müdürlüğü görevinde bulunmuş ve sonrasında adı İTÜ mühendislik-mimarlık fakültesine dönüştürülen bu birimde öldürülene dek ders vermiştir.
1960 yılında elektrik fakültesi profesörler kurulu tarafından telekomünikasyon tekniği kürsüsü ordinaryus profesörlüğüne oybirliği ile seçilmiştir. 1964-65 yıllarında İTÜ elektrik fakültesi dekanlığı 1965-69 yılları arasında İTÜ rektörlüğü yapmıştır. 1977 yılında tekrar elektrik fakültesi dekanlığına seçilmiş ve bu görevi yürüttüğü sırada katledilmiştir. 1960-1961 yıllarında 27 Mayıs ihtilali sonrası kurucu meclise İTÜ temsilcisi seçilmiş, 1963-68 yılları arasında O.E.C.D. bilimsel araştırma komitesi Türkiye temsilcisi, 1963-1968 TRT yönetim kurulu üyeliği 1970-1975 Avrupa Rektörler konferansı Türkiye temsilcilisi, 1973-1976 arası YÖK (günümüzdeki kurumdan farklı olarak sadece üniversiteler arası işbirliğini sağlamaya yönelik işlevleri olan bir kurum) üyeliği ve üniversite denetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Rektörlüğü sırasında KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) nin açılmasına destek vermiş 1972-1976 yılları arasında da bu üniversitede öğretim görevlisi olarak eş zamanlı çalışmıştır. İyi derecede Fransızca, Almanca ve İngilizce konuşuyor ve bunların yanısıra Farsça, Arapça ve eski dilleri biliyor.
Rektörlüğü sırasında Maslak kampüsünün alınması, 2 kademeli öğretimin uygulanması, Temel Bilimler Fakültesinin ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin kurulması gibi önemli projelere imza atmıştır. Yabancı dilde yayınlanmış 5 makalesi, Türkçe 8 telif, 13 tercüme kitabı, 9 telif, 13 tercüme makalesi vardır.
1944 yılında Nazlı Hanım ile evlenir. 1945 yılında Mehmet isminde bir çocukları olur. Mehmet Bey bugün Galatasaray Üniversitesinde profesörlük yapmaktadır. Hayattan zevk almayı bilen esprili bir kişiliği vardır. Dönemin hocalarından farklı olarak öğrencileriyle ve asistanlarıyla yakın ilişkiler kuruyor.Sıkıldığı zaman parmaklarıyla oynuyor, kısa şiirler yazıyor ve karikatürler çiziyor. Rektörlüğü sırasında 1967 Kasımında İstanbuldan Ankaraya düzenlenecek olan "Özel Okulları Protesto Yürüyüşü" toplantısına gidiyor ve Gümüşsuyu Yurdunun alt katındaki Talebe Birliği başkanlık masasına oturarak çekmeceleri karıştırıyor masadaki yazıları okuyor, bu hiç kimse tarafından garipsenmiyor çünkü öğrenciler hocalarını içlerinden biri olarak görüyorlar. Onun sayesinde yürüyüş provakasyondan uzak barışçıl bir şekilde yapılarak amacına ulaşıyor. Öğrenci temsilcilerini evinde kabul ediyor ve öğrenci sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Onlarla aynı masalarda yemek yiyor onlara yeri geldiğinde lakaplar takıyor. Dönemin sorunlarına duyarsız kalmıyor, yakından takip ediyor. Arkadaşlarının ilettiklerine göre gerçek bir Atatürkçü ve demokrat. Öldüğü zaman cebinden çıkan not defterinin bir başında Türk bayrağı diğer başında ise Atatürk resmi çıkıyor.
20 Ekim 1978 Cuma günü Ataköy`deki evinden okula gelmek üzere herzamanki gi aynı saatte yola çıktıktan sonra Bakırköy Gençler caddesinde dolmuşa binmek üzereyken vuruluyor ve SSK Yenimahalle dispanserine götürülürken yolda hayatını kaybediyor. Naaşı Zincirlikuyu mezarlığına defnediliyor. O dönemde katledilen diğer demokrat aydınlar gibi onun da öldürülüşü faili meçhul olarak kalıyor. Katledilişiyle, doğrudan doğruya siyasi bir hareketin içinde yer almamasına rağmen demokrat ve Atatürkçü aydın kişiliği, çevresi ve öğrencileriyle yakın ilişkileri nedeniyle sevilen bir kişi olmasından dolayı diğer öğretim görevlilerine ve toplumdaki aydınlara onlarında başına aynı şeylerin gelebileceği korkusu yaratılmak istenmiştir.
Anısına İTÜ Maslak Kampüsünde bir caddeye adı verilmiştir ve İTÜ öğrencileri tarafından 20 yılı aşkın süredir her sene geleneksel barış ve kardeşlik şenlikleri Bedri Karafakıoğlu anısına düzenlenmektedir.
Üstelik bugün de benim doğum günüm
Hem yetim kal
Hem nutuk at
Hem yolcu
53 yaşını kutlamak bu mu?*
- babasının ölüm haberini aldığı bir yurtdışı seyahati sırasında duygularını kağıda döküyor.
İTÜ rektörleri