Aleksandras Stulginskis (d. 26 Şubat 1885 - ö. 22 Eylül 1969) Litvanya'nın 1920-1926 yılları arasında görev yapan ikinci Cumhurbaşkanı. Stulginskis, selefi Cumhurbaşkanı 1926'da Antanas Smetona tarafından yönetilen ve Stulginskis'in halefi Kazys Grinius'u göreve getiren bir askerî darbeye kadar Litvanya Cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.
Teolojik çalışmalarına Kaunas'ta başladı ve Avusturya'nın Innsbruck kentinde çalışmalarına devam etti. Ancak rahip olmamaya karar verdi ve Halle Üniversitesi Tarım Bilimleri Enstitüsü'ne yazıldı. 1913'te buradan mezun oldu, Litvanya'ya döndü ve çiftçi olarak çalışmaya başladı. Litvanya basınında agronomi üzerine birçok makale yayınladı. 1918'de ininkininkas ("Çiftçi") ve ininkininko kalendorius ("Çiftçi Takvimi") dergileri yayınlamaya başladı.
I. Dünya Savaşı sırasında Vilnius'a taşındı. 1917'de Litvanya Hristiyan Demokrat Partisi'nin kurucularından ve Merkez Komitesinin başkanıydı. Cumhurbaşkanı Woodrow Wilson için mutabakat anlaşmasını imzaladı ve Litvanya devletinin ABD tarafından tanınması sorununu ele aldı. Vilnius Konferansı'nın organizatörlerinden biriydi. Daha sonra Litvanya Konseyi'ne seçildi.
16 Şubat 1918'de Litvanya Bağımsızlık Yasası'nı imzaladı. Yeni Litvanya devletinin biçimi olarak demokratik cumhuriyetin savunucusuydu, o dönemki monarşi fikirlerine şiddetle karşı çıktı. Bağımsız Litvanya'da Stulginskis, ulusal orduyu Bolşeviklerin (Litvanya-Sovyet Savaşı) ve Polonyalıların saldırılarına karşı ülkeyi savunmak için örgütlemekten sorumluydu.
Birçok kez bakan olarak görev yaptı, Mayıs 1920-1922 Litvanya Kurucu Meclisi Başkanı ve ardından cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. 1922-1926 Litvanya'nın ikinci cumhurbaşkanı idi.
1927'de siyasetten çekildi ve çiftliğinde çalıştı. 1941 yılında Stulginskis ve eşi tarafından NKVD tarafından tutuklandı ve Krasnoyarski'deki çalışma kamplarında çalıştırıldı. II . Dünya Savaşı'ndan sonra 1952'de sonra Sovyet yetkilileri tarafından "savaş öncesi Litvanya'daki anti-sosyalist ve büro politikaları nedeniyle" 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.