Yazar, Elazığ-Bingöl karayolunda otobüsle yolculuk yapan silahsız ve sivil 33 askerin militanlar tarafından öldürülmesini konu etmekte ve belgelerle destekleyerek anlatmaktadır.
Emin Çölaşan kitabın önsözünde "Biz balık hafızalı bir toplumuz. Olanları hemen unuturuz. Bizim için can verenleri bile unuttuğumuz sıkça olur! l993 yılında Elazığ- Bingöl yolunda şehit edilen 33 askerimiz bunun en somut örneklerinden biridir. Şimdi aradan l5 yıl geçti ve Saygı Öztürk bu dosyayı, bu kitabıyla yeniden açıyor. Çok da iyi ediyor. Bu inanılmaz katliam başka bir ülkede olsaydı, o ülkenin 33 silahsız asker karayolunda otobüsleri durdurulup yere indirildiğinde ve acımasızca taranıp şehit edildiğinde, çok başka olaylar yaşanırdı. Oysa biz olanları unuttuk bile!...Saygı’nın kitabının adı "33 Kurşun." Ancak şehitlerimizin üzerinden 33 değil, tam l.547 kurşun çıkarıldı. O karanlık gecede yolun ortasında şehit başına kaç kurşun düştüğünün hesabını siz yapın! Bu kitabı yüreğiniz yanarak okuyacaksınız." yazdı.
Saygı Öztürk; saldırıdan sağ kurtulanların, dönemin Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Necati Özgen ve Bölge Valisi Ünal Erkan'ın ve saldırıyı yapan militanların olaya ilişkin düşüncelerini de kendine has üslubuyla okuyucuya aktarmaktadır.