Çene Cerrahı

Kısaca: Çene Cerrahı, Diş hekimliği Fakültesi nden mezun olduktan sonra, Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi konusunda dört yıl doktora yapmış kişilerdir. Çene cerrahları, Ağız Boşluğu ve komşu dokularının cerrahi işlemlerini gerçekleştirir. Bu cerrahi müdahalelerin başlıcaları; tümör ve kist ameliyatları, çene kırıkları, diş çekimi, gömülü ve yarı gömülü diş çekimi, apikal rezeksiyon (kök ucu çıkartılması), apse drenajı, distraksiyon osteogenezi, ortodontik ...devamı ☟

Çene Cerrahı, Diş hekimliği Fakültesi nden mezun olduktan sonra, Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi konusunda dört yıl doktora yapmış kişilerdir. Çene cerrahları, Ağız Boşluğu ve komşu dokularının cerrahi işlemlerini gerçekleştirir. Bu cerrahi müdahalelerin başlıcaları; tümör ve kist ameliyatları, çene kırıkları, diş çekimi, gömülü ve yarı gömülü diş çekimi, apikal rezeksiyon (kök ucu çıkartılması), apse drenajı, distraksiyon osteogenezi, ortodontik ameliyatlar, alveolar genişletme`dir.

Behçet hastalığı, nevraljiler, herpes simplex enfeksiyonları, kabakulak hastalığı, pemphigius gibi hastalıklarda, pratisyen dişhekimlerinden daha kapsamlı bilgiye sahip oldukları için tedaviyi planlama ve sağaltımda esas faktördürler. Çene cerrahları, devlet hastahaneleri, üniversite hastahaneleri veya serbest muayenehanelerde "ameliyathane" koşullarında çalışırlar. Lokal anesteziyle çalıştıkları gibi bazı durumlarda genel anestezi ile de çalışabilirler. Pratisyen diş hekimlerinin çözemediği tüm ağız hastalıkları Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi uzmanlarına gönderilir.

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.