--}}

Zeki Alasya

Zeki Alasya Tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen 18 Nisan 1943 de İstanbul'da doğdu. Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Sanat hayatına 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı.

Zeki Alasya Tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen 18 Nisan 1943 de İstanbul'da doğdu. Robert Koleji'nin orta bölümünü bitirdi. Sanat hayatına 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Bir süre dekoratörlük ve rehberlik yaptı. Çesitli tiyatrolarda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.

Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı.

Filmleri (54)

Son filmleri

Aşk Geliyorum Demez
Aşk Geliyorum Demez

Mahmutpaşa’da bir han esnafının hikayesini anlatır. Tolgahan Sayışman (Ali) handaki esnaflardan biri...

Hayattan Korkma
Hayattan Korkma

Film bir kasabada kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsü.Man...

Şans Kapıyı Kırınca
Şans Kapıyı Kırınca

Yurdum ailesini temsilen bir televizyon yarışmasına katılan ve aslen minibüs şoförlüğü yapan Kuddusi...

Filmografi

Sene Film adı
1971 Hamsi Nuri Torik rolünde
1972 Tatlı Dillim
1972 Karaoğlan Geliyor
1972 Sev Kardeşim Avukat rolünde
1973 Tarkan Altın Madalyon
1973 Yalancı Yarim Hüsnü rolünde
1974 Mavi Boncuk
1974 Salak Milyoner Himmet rolünde
1974 Köyden İndim Şehire Himmet rolünde
1974 Mavi Boncuk Yazar
1974 Beş Tavuk Bir Horoz Vehbi Bey rolünde
1974 Mirasyediler Zeki rolünde
1975 Beş Milyoncuk Borç Verir misin? Zeki rolünde
1975 Nereden Çıktı Bu Velet Zeki rolünde
1975 Nereden Çıktı Bu Velet Yazar
1975 Güler misin Ağlar mısın Zeki rolünde
1976 Her Gönülde Bir Aslan Yatar Zeynel rolünde
1976 Nereye Bakıyor Bu Adamlar Zeki rolünde
1976 Hasip ile Nasip Hasip rolünde
1977 Aslan Bacanak Selim rolünde
1977 Aslan Bacanak Yönetmen
1977 Sivri Akıllılar Zeki rolünde
1978 Petrol Kralları
1978 Cafer'in Çilesi Cafer rolünde
1978 Cafer'in Çilesi Yönetmen
1979 Köşe Kapmaca Donanma Kamil rolünde
1979 Vay Başımıza Gelenler Kamil rolünde
1979 Köşe Kapmaca Yönetmen
1979 Vay Başımıza Gelenler Yönetmen
1981 Şaka Yapma Zeki rolünde
1982 Baş Belası (Bas Belası Yesilcam) Zeki Gürses rolünde
1982 Baş Belası (Bas Belası Yesilcam) Zeki rolünde
1982 Elveda Dostum Yönetmen
1983 Dönme Dolap
1983 Davetsiz Misafir
1984 Yasaklar
1984 Yasaklar Yönetmen
1985 Patron Duymasın
1985 Yaz Bitti Yönetmen
1985 Yanlış Numara Sami rolünde
1985 Yanlış Numara Yönetmen
1986 Namus Düşmanı Veli rolünde
1986 Namus Düşmanı Yönetmen
2000 Güle Güle İsmet rolünde
2003 Rus Gelin Cast rolünde
2003 Rus Gelin Yönetmen
2003 Ömerçip Hulusi rolünde
2003 Ömerçip Yönetmen
2004 Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de Yazar
2004 Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de Yönetmen
2004 Kalbin Zamanı Fikret rolünde
2005 Şans Kapıyı Kırınca Peder Alfonzo rolünde
2008 Hayattan Korkma Rıfkı rolünde
2009 Aşk Geliyorum Demez Ismail rolünde


İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Zeki Alasya
Zeki Alasya