Uğurtan Sayıner

portal|tiyatro Uğurtan Sayıner,   (d. 1944, Samsun)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İktisat fakültesi mezunu olan Sayıner, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. ``İttihat ve Terakki Tiyatrosu``, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, ``Üç Maymun Kabare``, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, ``Bizimkiler`` dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe - bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.



Filmografisi



  • İki Koca Adam - 2007
  • Kızarmış Ekmek Demli Çay - 2006
  • Sevda Tepesi - 2005
  • Bir Kurşun İkimize Yeter - 2005
  • Falımda Bir Kız Var - 2004
  • Yazlıkçılar - 1993
  • Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
  • Bizimkiler - 1989
  • El Kızı - 1989
  • Biri Ve Diğerleri - 1987
  • Perihan Abla - 1986
  • İstanbul 1979 - 1979




Linkler







Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.