Reşit Gürzap

Reşit Gürzap (d. 1912, İstanbul - ö. 9 Temmuz 1990, İstanbul), Türk tiyatro oyuncusu.

İlk tiyatro çalışmalarına amatör olarak başladı. Bir süre Kadıköy Süreyya Opereti`nde çalıştı. 1934 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu`na girdi. Yerli ve yabancı komedilerdeki rolleriyle başarı ve ün kazandı. Tiyatronun yanı sıra sinemada da oyuncu ve seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Filmografisi

  • Gönül Garip Bir Kuştur - 1989
  • Afife Jale - 1987
  • Savunma - 1979
  • Son Nefes - 1958
  • Beyaz Gül / Kaderim - 1958
  • Anası Gibi - 1957
  • Felaket Zinciri - 1956
  • Ebediyete Kadar - 1955
  • Aramızda Yaşıyamazsın - 1954
  • Leylaklar Altında - 1954
  • Hıçkırık - 1953
  • Yavuz Sultan Selim Ağlıyor - 1952
  • Dudaktan Kalbe - 1951
  • İstanbul`un Fethi - 1951
  • Allahaısmarladık - 1951
  • Baba Katili - 1949
  • Dinmeyen Sızı / Sonsuz Izdırap - 1949
  • Fedakar Ana - 1949
  • Çıldırtan Kadın - 1948
  • Harmankaya - 1948
  • Sızlayan Kalp - 1948
  • Yanık Kaval - 1947
  • Sonsuz Acı - 1946
  • Domaniç Yolcusu / Unutulan Sır - 1946
  • Hürriyet Apartmanı - 1944
  • Nasreddin Hoca Düğünde - 1943


Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.